avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Ce motive plauzibile se pot invoca de catre angajator in cazul in care doreste sa renunte la mine- angajat cu contract pe perioada nedeterminata- in conditiile in care respect clauzele contractuale, doar ca pe pe perioada crizei nu reusesc sa mai vand produsele firmei pe targetele stabilite lunar, profilul societatii fiind de vanzare si promovare produse? Mentionez ca nu doresc sa renunt la slujba.
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
josephine81, utilizator
Cel mai recent răspuns: josephine81 , utilizator 20:40, 3 Septembrie 2010
Iulia-ana a scris:

milixima a scris:
Daca vrea sa va gaseasca nod in papura sa stiti ca o poate face.In cazul in care va desface CM disciplinar nu mai beneficiati de somaj.Eu sunt de parere ca cel mai bine va cautati in alta parte.

Ce ziceti @milixima de situatia urmatoare:angajatorul nu ii modifica unilateral CIM,nu ii cauta nod in papura,ci procedeaza conform Codului Muncii,ii desfiinteaza legal postul,iar angajatul beneficiaza de preaviz si ajutor de somaj?

Daca ati fi citit in intregime mesajul postat de mine ati fi observat ca varianta dvs.a mai fost postata atat de mine cat si de alti colegi.
Da sunt singura care nu si-a primit banii, nici astazi.....din "povesti" am inteles ca este o metoda menita sa ma determine sa imi dau demisia! Un fel de "tortura", sa cedez eu, nu mi se spune clar: "renuntam la serviciile dumneavoastra". Si este o firma nationala de renume, afacerea merge doar ca nu la standardele obisnuite, dat fiind mediul economic in care ne "scaldam" cu totii momentan.
Sa nu va dati demisia!Asteptati sa faca angajatorul primul pas. Pentru salariul pe care nu l-at primit puteti sa il actionati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
La ITM se depune statul de plata,deci Dvs nu figurati?
Este contrar LEGii si va sfatuiesc sa cereti:
-Fisa postului !
-Alte insarcinari scrise si realizate !
Totodata,orice semnati de acum incolo,PUNETI DATA SI SEMNATI CU CULOARE ALBASTRA!
-Faceti doar ce vi se transmite in scris si faceti o copie a documentului -xerox, fotografie !
-Cereti in scris o explicatie pentru neplata drepturilor banesti si primiti-o doar cu nr. de inregistrare,CEREREA dvs sa fie tot cu nr. de inregistrare !
Orice semnati,copiati-va !
eu asa am facut si au fost DESFIINTATI DE iNSTANTA!
Nu va fie teama,nu ne evacueaza din Tara !
Multumesc pentru sfaturi! Inca nu am primit salariul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)
act aditional schimbare punct lucru altfel incetare cim Ana M M Ana M M Buna ziua, Societatea are 2 puncte de lucru unul intr-o localitate iar unul in alta localitate. La punctul de lucru la care lucrez societatea are spatiul ... (vezi toată discuția)
Preaviz in timpul cm daniela_elena67 daniela_elena67 in perioada in care am fost in CM am fost instiintata ca s-a desfiintat locul de munca si am primit preaviz de 20 zile..TOT IN ACEASTA PERIOADA am gasit loc de ... (vezi toată discuția)