avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor fara divort? posibil?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor fara divort? posibil?

doi soti desprtiti in fapt de doi ani.Copiii au ramas la el. Acesta doreste sa-i fie incredintati fara insa sa divorteze.Actiunea este promovata.
La ultimul termen de judecata, schimbandu-se completul, noul judecator pune in discutie o pb. Este vorba de incredintare sau stabilire domiciliu minor?
Voi ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 09:27, 31 August 2010
Incredintare minor ar fi temeiul legal principal, pentru ca stabilirea domiciliului minorului este o componenta accesorie a primei.
Cui i se incredinteaza minorul stabileste si domiciliul.
chiar daca parintii sunt casatoriti puteti cere si incredintarea copilului si plata pensiei alimentare. sunt multe cazuri in care unul dintre parinti, este ca si inexistent.
Da, asa este, insa este de preferat sa se stabileasca domiciliul.
Asa le place la instante...
Este mai usor...
Daca incearca pe incredintare ii poate respinge actiunea...

avocat Claudiu Lascoschi
incredintare tutela e obiectul cererii.
Incredintarea minorului trebuie ceruta pe cale de ordonanta presedintiala cu toate consecintele juridice care trebuie avute in vedere.
Ar trebui dovedita si urgenta...ceea ce ar fi cam dificil de dovedit...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Inca nu sunt divortat; cum pot vizita copilul meu? este sechestru? lucianlucian lucianlucian Buna seara Sotia a parasit domiciliul acum 3 saptamani, cu bebele nostru (s-a dus la parintii ei) si nu am acces la a-mi vizita bebele. Am fost sa vorbesc ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara inainte de divort? est est Buna ziua, As avea rugamintea sa ma ajutati cu aceasta problema. Vineri, 05.11.2010, am termen sa depun intampinare la cererea “sotiei” mele. In ... (vezi toată discuția)
Competenta instantei incredintare minor din afara castoriei Alexa_i Alexa_i Am un copil minor , recunoscut de tata.As dori sa promovez actiune de incredintare, actiune de stabilire domiciliu minor si pensie de intretinere.Minorul ... (vezi toată discuția)