avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune partiala pt banii din cont bancar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune partiala pt banii din cont bancar?

Buna ziua,
vin si eu cu un caz:
-mama a decedat de 1 luna si are deschis la banca -Raiffeisen Bank, un cont pt virare salar (lucrase pana in martie) si pensie (virata din martie pana in luna decesului-august); problema e ca la data decesului ii ramasese bani in cont iar cardul expirase chiar in ziua decesului
Intrebarea mea este: cum putem scoate banii din cont neexistand un imputernicit la cont?
Daca e nevoie de succesiune exista succesiune partiala-strict pt acesti bani in cazul prezentat?Spun partiala pt ca mama detine casa pe numele ei iar noi mostenitorii nu dorim sa facem acum succesiunea si pe casa.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 01:40, 31 August 2010
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Doar cu certificatul de calitate nu ii da banca banii.


Corect.
Se poate face certificat de mostenitor pt sumele/conturile respective. Apoi pt casa, cand va hotarati, se face un supliment la certificatul de mostenitor, fara probleme. Recomandarea mea este sa nu depasiti 2 ani, ca platiti impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune partiala? iasminabran iasminabran Buna ziua, vin si eu cu un caz: -mama a decedat de 1 luna si are deschis la banca -Raiffeisen Bank, un cont pt virare salar (lucrase pana in martie) si ... (vezi toată discuția)
Identificare conturi bancare krabu krabu Puteti sa ma ajutati sa identific conturile bancare ale bunicului decedat? Parintii mei au facut demersurile si au obtinut certificatul de mostenitor. ... (vezi toată discuția)
Mostenire cont bancar simion lenuta simion lenuta Intrebare: Tatal meu a deschis un cont la banca [editat] unde sa i se vireze sumele de la [editat] fara sa puna pe nimeni imputernicit. Tatal meu a murit iar ... (vezi toată discuția)