avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lege ambigua privind CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lege ambigua privind CIC

Nu inteleg:
se vorbeste, in situatia ideala, in ordine cronologica, succesiv, de:

- concediu pre-natal
- nastere copil
- concediu post-natal
- dupa care se intra in concediu de ingrijire a copilului (CIC)


Dupa logica mea, asta inseamna ca CIC nu include post-natalul.

Ceea ce inseamna ca eu ar trebui sa ma intorc la serviciu cand trec 2 ani de la prima zi a CIC-ului, nu cand trec 2 ani de la nasterea copilului, nu?

Mie asa mi se pare logic....

Insa... contabilul de la serviciu sustine ca CIC include si zilele de post-natal si ca trebuie sa ma intorc cand copilul implineste 2 ani.

Care varianta e buna? Cum calculez cand trebuie, legal, sa revin la serviciu?

Cel mai recent răspuns: rwuanna , utilizator 01:23, 31 August 2010
Concediu pre - post natal este de 126 zile in total. Cele doua se pot compensa intre ele, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului postnatal (lauzie) sa fie de 42 zile calendaristice. Dupa expirarea acestora se intra in CIC. Reveniti la serviciu, in ziua imediat urmatoare cand implineste copilul 2 ani.
"Concediul de ingrijire copil pana la doi ani" - se termina la data la care copilul implineste 2 ani, deci trebuie sa reveniti la munca cu ziua urmatoare celei in care copilulul implineste 2 ani.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal si cel de crestere al copilului andher andher Buna ziua!As dori sa va rog sa-mi dati cateva lamuriri in privinta concediului prenatal si al celui de crestere al copilului in cazul celui de-al doilea ... (vezi toată discuția)
85% indemnizatie pt al doilea copil jcm jcm Buna ziua! Sunt in CIC din 08.04.2008. Pana in ian 2009 am primit indemnizatie 600 ron dupa care 85% din media ultimelor 12 salarii. In cazul in care nasc al ... (vezi toată discuția)
Are dreptul ContSters81099 ContSters81099 Buna ziua, daca o angajata nu are dreptul la indemnizatie pentru cresterea copilului pana la varste de doi ani pentru ca nu are stagiul suficient are dreptul ... (vezi toată discuția)