avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul

as vrea sa ma informati daca am o garsoniera care am dobandito inainte de casatorie si este si mostenire se imparte la partaj?si daca nu nici daca am cu sotia 13 ani de casatorie?cat costa o actiune de partaj?
si daca introduce actiunea de divort sotia cine trebuie sa plateasca taxele de partaj
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:11, 29 Octombrie 2007
Aceasta garsoniera este bunul dvs. propriu (fiind dobandit prin mostenire) si nu se imparte cu sotia.
Cel care contesta valoarea plateste taxa de timbru la valoare. Nu va putem spune cat costa un partaj, depinde si de avocat si de dv. Poate gasiti un avocat scump care va obtine insa o cota mai mare la partaj si atunci, per ansamblu, iesiti mai bine. Sau se poate intampla si invers. Mai sunt si alte variante.

Sfat: vorbiti cu un avocat, costa foarte putin (in comparatie cu ceea ce ati putea pierde) o consultatie juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei, probleme nirama nirama Buna ziua, va rog frumos sa-mi dati niste sfaturi priliminare! Avem un ap. de 2 cam. si sunt nevoit sa accept divortul, dar nu si partajul egal, pt. ca nu as ... (vezi toată discuția)
Cine suporta cheltuielile? geo78 geo78 Am divortat de sotia mea urmand ca eu sa platesc 17 milioane pensie copilului nostru de 3 ani. Am crezut ca am scapat de ce a fost mai greu dar m-am inselat. ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune dannyy26 dannyy26 Buna ziua,as vrea sa intreb cat anume dintr-un apartament de 3 camere mostenesc in calitate de unic mostenitor dupa decesul tatalui meu.Acum sunt co proprietar ... (vezi toată discuția)