avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie corecta ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie corecta ?

Buna ziua,

1. O demisie datata in data de 23 august, inaintata in data de 24 august, care a primit numar de inregistrare in 25 august, si prin care se cere demisia incepand cu data de 06 septembrie poate fi cosiderata corecta ? Intreb deoarece nu sunt 15 zile cat prevede C.I.M. , dar nici nu s-a primit un raspuns negativ ( nici macar OK-ul ) din partea conducerii.
2. Asadar, daca incepand cu data de 06 septembrie nu ma mai prezint la lucru ar putea aparea anumite... '' surprize '' ?

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Tania D , Consultant resurse umane 13:36, 31 August 2010
Sfatul meu este sa incetati a va prezenta la locul de munca dupa ce vor trece cele 15 zile de preaviz.
Sfatul meu este sa incetati a va prezenta la locul de munca dupa ce vor trece cele 15 zile de preaviz.


Adica din 07 septembrie ? Ce repercursiuni pot aparea totusi asupra mea ( inafara faptului ca pot fi acuzat de ''nemotivate'' ) daca nu ma prezint din data de 06 ?

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
so2ro, utilizator
Nu are ce surprize sa apara .... deoarece demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.
trebuia sa instiintati firma ca incepand cu data de 24 sunteti in preaviz de 15 zile sa primiti numar de inregistrare tot in 24 si atunci in 7 ar fi fost exact 15 zile, sau puteati sa cereti lichidarea la zi si atunci aveati nevoie de o semnatura de la superior cum ca este aprobata. cum ati formulat exact cererea?
....cum ati formulat exact cererea?


Va multumesc pentru raspunsuri.
Cererea mea suna asa :
'' DOMNULE ADMINISTRATOR
Subsemnatul.... domiciliat în....
,CNP..., angajat în functia de...
în cadrul societãtii dumneavoastrã din data de ..., vã rog
respectuos sã îmi aprobati demisia, începând cu data de 06 septembrie 2010.
Va multumesc .
23 august 2010 ''

Am trimis cererea in data de 24 august, si am numar de inregistrare din 25 august. Deci, in ce ape ma scald ?

Va multumesc mult

Alte discuții în legătură

Preavizul de 15 zile roska roska Buna ziua, Mi-am dat si eu demisia de la un angajator cu data de 19 feb.2009 in care am mentionat ca nu pot efectua cele 15 zile preaviz si angajatorul tot ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca pentru nerespectarea preavizului CARMEN GHIMBASAN CARMEN GHIMBASAN Un angajat si-a facut cerere de lichidare incepand cu 01.06.2010. Patronul afost de acord cu mentiunea executarii preavizului de 15 zile calendaristice deci cu ... (vezi toată discuția)
Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)