avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintare cu moartea, denigrare, urmarire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintare cu moartea, denigrare, urmarire

Buna seara.
Am nevoie de o indrumare pentru ca nu stiu la cine sa mai apelez.
De 4 ani sunt amenintata prin mesaje pe tel, sms-uri, sunt urmarita, mi se pune super glue in butucul usii apartamentului (sunt perioade in care pune zilnic), imi scrie mesaje denigratoare pe scara blocului in care da inclusiv numele meu (mesaje scrise cu sablon), imi lasa mesaje pe usa apartamentului cu vopsea, pune afise cu litere decupate din ziare pe scara blocului si-mi trimite scrisori de amenintare, cu litere decupate din ziare. Mi-am schimbat nr de tel si l-am dat la secret dar a facut rost de el si mesajele continua. Pe tel fix suna de pe toate telefoanele publice din oras ca deja am umplut o agenda cu nr de tel. Pe mobil mereu mesajele si tel sunt date de pe cartele. Ma urmarit si la servici si ma amenintat si acum spune ca eu am batuto. A adus ca sa convinga pe cei din jur inclusiv martori mincinosi. Am fost la politie si am depus plangere dar nimeni nu ma ia in serios. M-am lovit de un politist de la proximitate care dupa ce a avut intalnirea cu acea persoana si cu mine mi-a spus ca ea este, ca ea face si de atunci ma rog de el sa vina sa vb cu vecinii pentru ca sunt convinsa ca stiu mai mult si ca au vazut mai mult. Toata lumea stie cine este desi eu nu am dat nume vecinii stiu cine este. Nimeni nu ma ajuta. Mi-e greu sa cred ca nu exista o lege care sa ma ajute si pe mine. Cand i-am spus politistului de proximitate ca vreau sa inaintez dosarul pe penal mi-a spus ca nu e dosar de penal. Stiu ca aceasta persoana nu o sa se opreasca aici si mi-e frica pentru viata mea. Ce pot sa fac?
Am inclusiv o evaluare psihologica din care reiese caracterul agresiv. Am vorbit cu psiholog, psihiatru, detectiv particular, politie si toti ma indruma catre un avocat. Ce sanse am sa inaintez un proces impotriva acestei persoane?
Cel mai recent răspuns: gabi_2010 , utilizator 22:19, 30 August 2010
faceti plangere penala in scris pt amenintare la judecatoria in raza unde domiciliati.
Printr-un avocat sau personal?
personal. expuneti in cerere motivele de fapt.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu micra33 micra33 buna ziua, as dori sa ma indrume cinava in legatura cu o intamplare. Anul trecut am avut o altercatie verbala cu unul dintre vecini cu privire la consumul de ... (vezi toată discuția)
Aerul curat un drept garantat? rusu1seby rusu1seby Bună, vecinul de sub noi et.2(la bloc),fumator înrăit,împuţeşte aerul, care altfel ar fi curat, cu fum de ţigară şi mai ales cu miros pestilențial de ... (vezi toată discuția)
Reclamatie abuz presedinte asociatie de proprietari _Mihaela _Mihaela Buna ziua, Ne-am mutat in iunie 2011 intr-un bloc in Sectorul 2. Am avut in permanenta grija sa nu deranjam in nici un fel vecinii si sa ne platim ... (vezi toată discuția)