avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aerul curat un drept garantat?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aerul curat un drept garantat?

Bună, vecinul de sub noi et.2(la bloc),fumator înrăit,împuţeşte aerul, care altfel ar fi curat, cu fum de ţigară şi mai ales cu miros pestilențial de scrum de țigara. Am vb. cu el respectuos,l-am rugat să-şi arunce gunoiul cu scrum,ptr. că asta ne deranjează cred mai tare decât fumul.I-am şi scris,ironic la subiect,la care a răspuns că dorește să fie lăsat in pace şi că-l putem vizita ptr. inspecţie. Mirosul de scrum se simte şi pe scară,el are decupat un gemuleţ la cămara, care dă in scară. Nu putem deschide nici un geam, oricare geam primeşte aceaşi cantitate de miros de scrum şi de fum. Nu putem să ne mutăm, am face-o dar avem credit.
Întrebări:avem posibilitatea să-l inştiinţăm legal,sau să-l dăm in judecată,să facem o plangere undeva(unde?),avem vreo soluţie prin care să-l obligăm,ceva, orice,o lege,un articol de care să ne agăţăm . Adică noi nu avem dreptul la aer curat, dar el are dreptul să ne împuţească aerul ?
Vă rugăm să ne daţi sfaturi,nu ştim ce să facem .
Mulţumim !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:31, 28 Martie 2016
Apelati la presedintele AP care sa ii puna in vedere ca afecteaza dreptul de proprietate al celorlati proprietari si sa monteze un alt geam in locul celui decupat. Legea 230 nu acorda asociatiei dreptul de a sanctioba un proprietar daca acesta incalca normele de convietuire in comun. Presedintele poate apela la politistul de proximitate care il poate avertiza si sanctiona.

@cyan a scris
Presedintele poate apela la politistul de proximitate care il poate avertiza si sanctiona

In aprecierea dv ,care ar fi temeiul legal in baza caruia politistul de proximitate poate aplica sanctiuni locatarului pentru ca fumeaza in proprietatea sa ?

Uneori viata la bloc este plina de suprize si de suspine...
De regula,problemele inerente care apar intre locatari,trebuiesc solutionate de catre acestia sau de catre reprezentantii asociatiei ,cu intelegere,intelepciuni si cu toleranta
Orice derapaj de comportament ,acte si actiuni desfasurate sub impulsul momentului pot genera polemici si animozitati ireversibileLegea 230/2007 prevede
concretArticolul 18
In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.


Se mai pune firesc intrebarea in ce conditii proprietarul in discutie a realizat ,
are decupat un gemuleţ la cămara, care dă in scară.

Reprezentantii asociatiei de proprietari au dreptul sa solicite documentele in baza carora a fost executata constructia geamului catre partea comuna de imobil
Autoritatile in domeniu,in caz de sesizare ,pentru astfel de lucrari executate fara autorizatie,
dispun amenda si concomitent readucerea spatiului la forma anterioara interventiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii - altele decat deranjarea linistii publice biansi biansi Buna ziua, Ma intreb daca este vreo cale legala de a obliga anumiti vecini la a lua masuri impotriva imprastierii fumului de tigara pe coloana inspre ... (vezi toată discuția)
Spatiu personal versus public im82 im82 Bună seara, În ziua de astăzi a devenit o problemă înțelegerea și respectul față de vecini. Aș dori să știu cum poate fi încadrat faptul că o ... (vezi toată discuția)
Burlanul de la hota vecinului SilviaNe SilviaNe Buna ziua, de mai bine de doi ani ma confrunt atat eu cat si copilul meu mic, cu o problema creata de vecinul de deasupra. Mai exact si-a montat burlanul de la ... (vezi toată discuția)