avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea penalitatilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea penalitatilor

Va rog sa-mi spuneti daca a intrat in vigoare legea penalitatilor de intarziere la intretinere . Pe scara mea sunt locatari care nu isi mai pot plati intretinerea de penalitatile "uriase" pe care le aplica mai mult sau mai putin legal administrarorul. Riscam sa ne sisteze furnizarea apei. Daca oamenii ar stii de aceasta lege poate nu s-ar ajunge la o situatie extrema. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:00, 31 August 2010
Da, legea 175/2010 a intrat in vigoare pe data de 20.07.2010 si, in privinta scutirii de penalizari pentru persoanele cu venituri sub 1000 lei/persoana/luna, ramane valabila pana la 20.07.2011.

Sunt cenzorul blocului. Impreuna cu Comitetul Executiv am hotarat sa ignoram aceasta Lege, imorala, in primul rand, iar in al doilea rand faptul ca nu ne da voie nimeni, nici chiar Legea insasi, sa verificam veniturile, acestea fiind confidentiale.
80% din proprietari sunt pensionari care in ziua de pensie fac coada la casierie. De ce sa scutesc una sau alta din familii in care toti sunt in campul muncii si deci salarizati, dar nu isi achita obligatiile deoarece nu le place de ochii casierului si de uitatura stramba a mea, a cenzorului.
nadum a scris:
Pe scara mea sunt locatari care nu isi mai pot plati intretinerea de penalitatile "uriase" pe care le aplica mai mult sau mai putin legal administrarorul. Riscam sa ne sisteze furnizarea apei. Daca oamenii ar stii de aceasta lege poate nu s-ar ajunge la o situatie extrema.

In asociatia de proprietari trebuie sa se aplice penalizari numai in conformitate cu legislatia in vigoare siu nu dupa cum vrea administratorul.
Nu riscati oprirea apei daca platiti debitele.
Daca restantierii "ar sti de aceasta lege", cum spuneti dv, s-ar ajunge si mai repede intr-o situatie grava. Daca au fost pana acum restantieri fara sa aiba o lege de partea lor, de acum incolo vor fi si mai multi restantieri avand si aceasta lege de partea lor. Acum, cunoscand aceasta lege, isi vor exercita "dreptul de a nu plati 12 luni" aceeasi restantieri dar si altii care plateau totusi la termen pana acum.
Cam cu totii suntem de parere ca este lege care "calca-n strachini" si face mai mult rau decat bine....dar o puteti ignora atata timp cat sunteti pe "teren propriu", adica in asociatie.
In momentul cand ati iesit in afara - primarie, instanta - veti fi fortati sa tineti cont de ea in masura in care restantierul cu pricina poate dovedi venitul. Poate dovedi..... Ei, aici e aici! Pentru ca venit inseamna o multime de lucruri pe langa pensie, salariu sau alocatiile copiilor...mai poate insemna un al doilea job, o chirie de la un alt apartament etc.
Oricum, e o situatie greu de comentat din afara asociatiei...numai acolo oamenii se mai cunosc intre ei...si nici acolo. Poate ca sunt multi proprietari care au aceste venituri mici, dar eu stau si ma intreb: cum de acum vor avea bani sa plateasca si pana acum n-au avut? Ca cei care n-au avut cu adevarat...n-o sa aiba nici de acum incolo....
Sau e o chestiune de mentalitate? Eu inclin sa cred ca asta e. Si atunci, asociatiile au tot dreptul sa fie furioase pe aceasta lege!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la penalizari kommy kommy Buna ziua. Acum cu noua lege se pare ca sunt fel si fel de pareri atat din partea celor care ar trebui sa stie cat si din partea celor care isi dau cu ... (vezi toată discuția)
Mai e valabil art 2 din legea 175/2010? paun rodica paun rodica mai e valabil art 2 din legea 175/2010 privind scutirea de la plata penalitati de intarziere? (vezi toată discuția)
Aplicare legea 175/2010 despre datornicii la intretinere iapost iapost Buna ziua, sunt cenzor la o asociatie de proprietari care are urmatoarea problema: + avem un datornic care a ajuns acum in decembrie 2010 la fabuloasa suma ... (vezi toată discuția)