avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... incompatibilitate ?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

incompatibilitate ?

Sunt consilier juridic stagiar.
In masura in care reusesc la examenul de admitere in avocatura pot sa imi mentin in continuare locul de munca?
Cum este retribuit in general un avocat stagiar?
Cel mai recent răspuns: ContSters165394 , utilizator 11:15, 31 August 2010
Nu, aveti obligatia ca in termen de 1 luni sa renuntati la calitatea de consilier juridic sau sa treceti pe tabloul avocatilor incompatibili.Un avocat stagiar nu este remunerat doqar ca avocatul indrumator trebuie sa ii asigure onorarii de cca 1000 lei lunar
Domnule avocat,
In primul rand tin sa va multumesc ptr promtitudinea raspunsului.
Inteleg ca incompatibilitatea av. definitiv cu alte functii se aplica si av. stagiar.
Sunt autorizata si ca PF ptr intermedieri cu diverse produse, asigurari si comert ambulat.
Trebuie sa renunt si la aceasta sursa de venit?
Legea precum si Statutul profesiei de avocat prevad ca sunt iincompatibile cu exercitarea profesiei de avocat:
-exercitarea nemijlocita de fapte materiale de comert;
-faptele personale de comert exercitate cu sau fara autorizatie.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Fiind vorba de perioada de stagiatura, credeam ca exista posibilitatea de a presta in continuare ca PF autorizat si consilier juridic incadrat la o SC.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
ContSters165394, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic sau avocat stagiar? Ionescu.carina Ionescu.carina In anul precedent am fost admisa in cadrul baroului, in calitate de avocat stagiar. In acea perioada desfasuram o activitate salarizata la care nu am renuntat, ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate ? Laura665 Laura665 in cererea de insriere la examenul pt admitere in avocatura era prevazuta obligatia de a renunta la cazurile de incompatibilitate prevazute in legea ... (vezi toată discuția)
Profesare ca avocat stagiar Camy321 Camy321 Buna ziua! Am promovat examenul de admitere in profesia de avocat ca avocat stagiar dar in prezent desfășor o activitate salariata. Nu am depus juramantul de ... (vezi toată discuția)