avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca

pe data de 23 august am avut un accident la ochi am anuntat ca nu ma duc la servici si m-am dus a doua zi .am cerut demisia raspunsul a fost ca nu imi da nimic si imi desface contractu cu absente nemotivate precizez ca am reteta de la spitalul de urgenta am cerut si adeverinta pentru madicul de fam sa iau medical si raspunsul a fost accelas desfacerea contractului de munca cu absente nemotivate nici ei nu au respectat ce scrie in contract mi-au dat uniforma contra cost daca plec mai devreme de un an de la ei ,am stat o luna de zile in proba in care nu ma intrebat nimeni nimic etc ce pot sa fac sa nu imi desfaca contractu cu absente nemotivate???
Cel mai recent răspuns: ginacoseru , utilizator 10:52, 31 August 2010
In primul rand nu trebuie sa cereti demisia si sa asteptati sa vi se aprobe. Demisia este o notificare scrisa prin care se comunica angajatorului incetarea contractului de munca dupa implinirea unui termen de preaviz. Daca va desface contractul de munca pentru absentarea nemotivata atacati decizia la Tribunal.
sunt obligata sa stau in preaviz daca am probleme de sanatate si nu mai pot sa lucrez
daca aveti probleme de sanatate prezentati angajatorului un certificat medico-legal. In acest caz termenul de previz se supenda. Rezolvati-va problemele de sanatate si apoi reveniti la serviciu pentru a continua preavizul. Din cate vad eu vreti sa plecati mai repede de acolo. Incercati si o incetare cu acordul ambelor parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada preaviz ciugolialacramioara ciugolialacramioara Va rog sa-mi spuneti daca in perioada de preaviz este obligatoriu sa se lucreze cele 20 de zile de preaviz. Am un angajat care si-a dat demisia conf art.81 din ... (vezi toată discuția)
Demisie director societate comerciala ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Din nou am nevoie de ajutorul Dvs. Daca detin functia de Director intr-o societate comerciala, se poate sa imi dau demisia la zi, fara sa stau in ... (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara cim? gillu gillu Buna ziua. Salariatul inregistreaza o cerere de demisie , si invoca art. 87 alin . 7 Codul Muncii, cu previz partial de 2 zile, insa termen pe care nu l-a mai ... (vezi toată discuția)