avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungirea contractului de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungirea contractului de munca

Buna ziua.
pe 3 august a axpirat CM si a mai fot prelungit pe 2 luni ( pe 3 oct expira). eu la 1 noiembrie trebuie sa intru in prenatal . Daca firma nu imi mai prelungeste CM ce pot face sa beneficiez de prenatal???Sunt obligati sa imi prelungeasca contractul ?? Pot sa imi iau cocediu medical??
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ciucaclaudia , utilizator 13:00, 31 August 2010
1. Angajatorul nu este obligat sa va prelungeasca c.i.m. .Daca nu va mai prelungeste, c.i.m. va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost inceiat, iar dvs puteti beneficia de somaj daca indepliniti cnditiile prevazute de lege pentru acordarea acestuia.

2. Concediul medical nu prelungeste durata contractului, acesta incetand de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat.
dar pentru a beneficia de somaj firma trebuie sa incheie cartea cu art 65 ? ca sa pot intra in somaj???sau cum se procedeaza?
multumesc
puteti beneficia de somaj, chiar daca CIM-ul inceteaza in baza art 56J-L53/2003.
Conditia este sa aveti stagiul de cotizare de 12 luni in ultimile 24 de luni.
multumesc pentru raspunsuri, am stagiul de cotizare de 12 luni in ultimile 24.
felicitari acestui site!!!
1. In somaj fiind puteti beneficia de concediu medical, concediu de maternitate si CCC pana la 2 ani.
2. Toate aceste concedii suspenda somajul care se reia, de unde a ramas, la expirarea fiecaruia din aceste concedii.
3. Certificatele medicale le depuneti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
4. Cererea pentru CCC pana la 2 ani o faceti catre Agentia de Somaj.

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata vs gravida ContSters114672 ContSters114672 Daca am contract pe perioada determinata pana in iunie 2010 si raman gravida in decembrie sai ianuarie firma este obligata sa imi prelungeasca contractul si sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil strajerus strajerus Buna ziua As dori sa stiu daca am contract pe perioada determinata ,acum sunt in concediu medical de risc maternal,firma poate sa imi intrerupa contractul de ... (vezi toată discuția)
Drepturile gravidelor deliaavram deliaavram buna seara.am nevoie de un ajutor.sora mea,e insarcinata in trei luni.a anuntat seful de magazin,dar seful nu a vrut sa anunte mai departe pe cei de la ... (vezi toată discuția)