avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PROMOTIE PT.STIMULAREA VANZARILOR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PROMOTIE PT.STIMULAREA VANZARILOR

Buna ziua. Societatea X are in stoc unele produse cu vechime ff mare. Pentru ca aceste produse nu se vand(mai au termen de valabilitate ,dar nu foarte mare) ar dori sa le ofere gratuit clientilor pentru a stimula vanzarea celorlalte produse. M-ar interesa cum se procedeaza(nefiind nici reducere de pret,nici lichidare de stoc) si care ar fi inregistrarile contabile,mai exact cum scad aceasta marfa din gestiune.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lyly-ana , utilizator 08:59, 6 Septembrie 2010
Multumesc mult pt.raspunsuri. Mai am totusi o neclaritate. Aceasta marfa acordata promotional genereaza venituri sau pur si simplu se face descarcarea de gestiune si se colecteaza TVA? Imi cer scuze ,este o situatie mai deosebita pt.mine si sunt total in ceata.
Incearca asta:
623-analitic distinct promovare produse = 371
635 = 4427
635 = 44 -alte taxe daca este cazul
nu se inregistreaza venituri
Atentie si art 77 pct 4 Codul Fiscal ( daca este cazul )
Multumesc mult Magda.Acum am inteles

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)
Gestiune cu amanuntul adrianabresug adrianabresug am urmatorul caz .fabricam tamplarie lemn stratificat,vindem catre PJ si PF avem gestiuni distincte depozitul cu produs finit de unde vindem cu factura si ... (vezi toată discuția)
Contabilitate primara alina240 alina240 Buna ziua Detin o mica firma de prestari servicii. Deocamdata nu am stoc de marfa sau materiale am doar cateva obiecte de inventar si un mijloc fix ( ... (vezi toată discuția)