avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA norma de venit

Buna ziua, Sunt din Cluj si am un PFA la norma de venit si sunt si angaja astfel norma imi este redusa la jumatate astfel avand de plata 600 ron la 3 luni. Precizez ca angajatorul este si un client al PFA-ului meu, am inteles ca in astfel de cazuri voi fi incadrat la activitate dependenta. Intrebarea mea este cine decide daca este activitate dependenta si cand, trebuie sa ma declar eu undeva, si a doua intrebare este trebuie sa ma declar la somaj, pensii si sanatate pana atunci? si ce venit declar? venitul real sau cel normat, sau cel normat la jumatate?

Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)
Sfat referitor la infiintarea unui pfa andreiv3103 andreiv3103 Am o dilema si as dori un sfat de la cineva cu experienta in domeniu. Situatia mea curenta este urmatoarea: sunt angajat cu carte de munca la universitate (10 ... (vezi toată discuția)
Pfa - contracte cu firme din afara ue bogdanfe bogdanfe E posibil ca o persoana fizica autorizata (daca e relevant, domeniu de activitate e IT, norma fixa de venit) sa aiba un contract cu firme din afara UE (pe mine ... (vezi toată discuția)