avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... renuntare la postnatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

renuntare la postnatal

Este posibila renuntarea de catre o salariata care a nascut , la concediul postnatal si intrarea direct in ingrijire copil in varsta de pana la 2 ani? Este cazul unei salariate cu c.i.m. partial si care este in avantaj din punct de vedere financiar daca primeste indemnizatie de ingrijire copil in locul celei de maternitate. Multumim!
Cel mai recent răspuns: Daniela Camelia Nicolae , Consilier juridic 11:46, 31 August 2010
Trebuie sa luati minim 42 zile concediu postnatal.
Legea va obliga la un minimum de 42 de zile de concediu postanatal, din pacate; dar dupa cum stiti, unele legi desi sunt facute de oameni, nu sunt facute ptr. oameni.
avocat Cristina Popescu
Multumesc f.mult pentru raspunsurile Dvs!
Revin totusi cu inca o intrebare: daca nu si-a luat nici concediul prenatal, este obligata sa-l ia si pe acesta dupa nastere sau doar cele 42 zile de postnatal?
doar pe cel post natal este obligatoriu sa fie luat inainte de cel pt cresterea copilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere si ingrijire copii conditie 126 de zile concediu maternal? tteo23 tteo23 Buna ziua Am o problema cu angajatorul . Pune conditia ca sa intru in concediul de crestere si ingrijire copil dupa ce fac 126 de zile de concediu post ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil si prenatalul Piccolina83 Piccolina83 Buna ziua, as vrea sa stiu cum se face calculul pt indemnizatia de crestere copil, cu noua lege, in conditiile in care as intra in concediu de risc sarcina ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal, indemnizatie pentru ccc alexandra1234 alexandra1234 Buna ziua, am nevoie de un mare ajutor. sunt insarcinata in 16 saptamani si am auzit mai multe variante si nu stiu care este corecta. 1. daca intru in ... (vezi toată discuția)