Masina unui instructor auto a fost implicata intr-un accident si cel care a fost vinovat ia dat asigurarea obligatorie .Soferul vinovat avea alcoolemie de 0,6 in aerul expirat si i s-au recoltat si probe de sange.Acum cand instructorul s-a dus la reprezentanta sa-i repare masina,i s-a spus ca dureaza cel putin trei saptamani si ca pana Astra nu-i plateste masina va sta pe loc.Va dati seama ca acest instructor are elevi,ca aceasta afacere este painea familiei.Soferul baut nu are bani sau poate nu vrea sa scoata bani din buzunar.Spuneti-mi ce-i de facut?Care sunt pasii care trebuie urmati?
Reparatorul a intocmit un deviz?
Devizul a fost acceptat de asigurator?
Daca nu vrea sa plateasca de buna voie va trebui sa ajunga in instanta sa-si recupereze prejudiciul creat.
Ar fi bine sa apeleze la un avocat.
Alcoolemia de 0,6 la mie se incadreaza in litera regulamentului rutier pt a fi despagubit pe RCA.In ce priveste modul de despagubiree nu cred sa fie probleme din partea asiguratorului. Ca sa mearga treaba mai repede , instructorul sa mearga la service cu actul de constatare de la asiguratorul RCA sa vada ce mai trebuie trecut si sa cheme asiguratorul la reconstatare daca este cazul apoi sa introduca masina in reparatie iar celor de la service sa le ceara sa intocmeasca devizul de reparati pe care sa-l trimita la asigurator si sa urmareasca obtinerea acceptului de plata. Si pana se repara masina se efectueaza si plata.in service.
Comunicati asiguratorului ca sunteti indreptatit sa solicitati si sume suplimentare privind penalitatile pentru intarziere si despagubiri pentru imobilizarea autovehiculului, conform norme/Ord.nr 5/2010 CSA.
astazi la ora 17 se intalneste cu cel de la service si probabil se va face devizul. Va voi tine la curent. Oricum,va multumesc tuturor pt. sfaturi,le vom urma.
Dupa cate inteleg, tratativele s-au dus numai cu service-ul????!! Asiguratorul nu a fost avizat?Cel putin chemati-l la constatare la service, ca sa nu aveti probleme nedorite privind acceptarea devizului.Abia dupa acceptare si apoi intocmirea cererii de despagubire pentru valoarea aprobata, puteti pretinde respectarea termenului de plata.
Abia acum am inteles rostul intrebarii din titlu.Reprezentantele auto, stiu f. bine ca practica preturi mult umflate fata de restul pietei si din acest motiv, pana nu primesc acceptul de plata al devizului, se asteapta la complicatii, indiferent cat de serios este asiguratorul.