avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala CASCO

Am o asigurare CASCO pe un autovehicul, am avut dauna totala, si oarecum din vina mea, insa asiguratorul a agreeat sa fiu despagubit in conditiile contractuale.
Initial asiguratorul a constatat daunele vizibile, nu a putut deschide capota si m-a indrumat sa merg la un service partener pentru reconstatare ( adica sa vada ce pagube mai sunt sub capota suplimentare ).
Toate bune si frumoase, s-a facut reconstatarea de catre service-ul partener, service care a facut devizul antecalcul incluzand si daunele suplimentar reconstatate si a cerut acord de intrare in reparatie, insa asiguratorul a precizat service-ului ca masina a intrat in dauna totala, epava fiind ulterior licitata si vanduta.

Cand am mers la service sa ridic masina cu noul cumparator prin licitatia asiguratorului, cei de la service mi-au spus ca eu as fi obligat sa suport plata cu manopera.
In final cine plateste manopera de constatare a service-ului catre asigurator, eu sau asiguratorul partener cu service-ul?

Multumesc Anticipat!
P.S - In contractul CASCO ( FULL ) nu sunt precizari in acest sens.
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2020
Stefan3301, utilizator
Cel mai recent răspuns: Daniel Vidoe , Consultant asigurari 13:19, 30 Ianuarie 2020
Asiguratorul este direct raspunzator de plata serviciilor de constatare, respectiv reconstatare, a unitatilor reparatoare.

Stefan3301 a scris:

Am o asigurare CASCO pe un autovehicul, am avut dauna totala, si oarecum din vina mea, insa asiguratorul a agreeat sa fiu despagubit in conditiile contractuale.
Initial asiguratorul a constatat daunele vizibile, nu a putut deschide capota si m-a indrumat sa merg la un service partener pentru reconstatare ( adica sa vada ce pagube mai sunt sub capota suplimentare ).
Toate bune si frumoase, s-a facut reconstatarea de catre service-ul partener, service care a facut devizul antecalcul incluzand si daunele suplimentar reconstatate si a cerut acord de intrare in reparatie, insa asiguratorul a precizat service-ului ca masina a intrat in dauna totala, epava fiind ulterior licitata si vanduta.

Cand am mers la service sa ridic masina cu noul cumparator prin licitatia asiguratorului, cei de la service mi-au spus ca eu as fi obligat sa suport plata cu manopera.
In final cine plateste manopera de constatare a service-ului catre asigurator, eu sau asiguratorul partener cu service-ul?

Multumesc Anticipat!
P.S - In contractul CASCO ( FULL ) nu sunt precizari in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme grave la dosar de dauna totala pe casco georgefrangulea georgefrangulea In septembrie 2009 pe data de 6, am fost lovit de o masina de gunoi de 14tone . Pe 7/09/03 ma duc cu actele la alliantz, imi deschid baieti dosar de dauna ... (vezi toată discuția)
Dauna totala, pastrare epava charlito22 charlito22 Buna ziua. Am avut ghinionul sa fiu implicat intr-un accident fara victime in care nu sunt vinovat, am facut constatarea amiabila si urmeaza sa merg la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dauna casco perfect cover. În data de 05.05.21 am avut un accident, am lovit ... Florin1010 Florin1010 Buna ziua! În data de 05.05.21 am avut un accident, am lovit in spate un autoturism, am completat constatere amiabila. Pe lângă RCA am și o polița Casco ... (vezi toată discuția)