kla2007 a scris:
buna ziua
Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac in cazul in care am primit de la banca o adresa precum ca trebuie sa ma duc la sucursala BRD unde am creditul de nevoi personale cu ipoteca (dobanda variabila) cat mai curand posibil in vederea semnari actului aditional cf OUG 50/2010, m-am deplasat imediat la banca, dar surpriza, nimeni nu stia mai nimic, nu existau acele acte aditionale, si nici nu stiau cand vor fi gata dar oricum eu nu vad nici un act nu citesc nimic dar se considera acceptare tacita. Mentionez ca in adresa scrie ca dobanda variabila actuala se va transforma in dobanda fixa ( pentru creditele imobiliare, nevoi personale, auto) Chiar pot modifica ei dupa bunul lor plac dobanda variabila in dobanda fixa? in OUG 50/2010 nu reiese nimic de genul acesta va rog astept un raspuns.
La fel si eu, credit de nevoi personale cu ipoteca la alta banca, nu mai conteaza cred, toate bancile din sistem sunt impotriva noastra doar ce credeati? N-am primit inca acest act aditional insa am fost la banca azi sa vad ce , cand si cum primesc acest actul adit insa, spre surprinderea mea, ofiterul bancar mi-a spusa ca, degeaba OUG 50/2010 atat timp cat ei au primit raspuns de la ANPC referitor la noua formula de calcul a dobanzii....si mi-a citat ceea ce citisem si eu pe internet intr-un articol publicat aici
[ link extern ]
ANPC clarifica formula de calcul a dobanzilor
Pe 28 iulie, la mai bine de o luna de la intrarea in vigoare a OUG 50/2010, Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a transmis catre ANPC o scrisoare prin care solicita lamuriri asupra modului in care trebuie calculate marjele pentru clientii cu credite in derulare.
Raspunsul ANPC nu este insa favorabil consumatorilor. “Pentru contractele de credit aflate in derulare, in care dobanda este compusa din dobanda de referinta a bancii + o marja fixa, suntem de acord ca noua formula de calcul sa includa indicele de referinta aferent valutei in care a fost acordat creditul + o marja fixa, compusa din marja fixa existenta in contractul initial, valabila la data semnarii contractului, si diferenta dintre valoarea dobanzii de referinta si valoarea indicelui de referinta, valabile la 21 iunie 2010”, se arata in raspunsul ANPC.
Deci, cum e cu OUG 50/2010? Ce facem? Mai depunem contestatii la ANPC? Suntem lasati balta? Eu nu mai inteleg nimic, atunci de ce atata zarva cu aceasta OUG 50 daca altul este raspunsul ANPC? Lamuriti-ma va rog frumos!