avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj cu surprize
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj cu surprize

am inceput partajul cu sotul meu(pe care la deschis el),dupa 8 ani de cand am divortat,si cu toate ca el nu a platit niciodata nimic la intretinerea apartamentului,nu a putut aduce dovada ca a participat si el la achitarea acestuia,apartamentul fiind platit de catre mine prin cec(toate chitantele erau pe numele meu),nu a achitat niciodata fisc-ul aferent(numai eu am achitat,nu a platit nici macar o data pensia alimentara copilului nostru,nu a avut martori pertinenti in proces,nu a avut nici macar o chitanta pentru plata macar a unui leu ptr intrtinerea sau dobandirea apartamentului(care totusi era bun comun fiind achizitionat in timpul casatoriei noastre),am avut neplacuta surpriza ca judecatorul sa dea fifty-fifty?????
asta inseamna ca acum,dupa ce sa efectuat expertiza imobilului de catre evalatuor,daca partea adversa nu emite obiectiuni,la expertiza,va trebui sa-i platesc sulta!!
pot eu face recurs la acest jalnic proces,daca el mai are si tupeul sa faca obiectiuni la expertiza?? asta tinand cont ca imobilul imi va reveni mie,iar el va incasa sulta!
ce sanse ar avea acum (raportul de expertiza este bine facut,corect,si imbatabil,cred eu),ca judecatorul sa accepte obiectiunile,asta in caz ca vor fi facute doar cu privire la valoarea imobilului,la care a ajuns expertul?
Cel mai recent răspuns: Loreta Ionita , Avocat 12:59, 31 August 2010
Bunul dobandit de soti in timpul casatoriei se afla in devalmasie. Regula este de 50-50 contributie. Doar in situatia in care se solicita instantei sa constate aportul in procent mai mare de jumatate al unuia dintre soti, aceasta se va pronunta pe acest capat de cerere favorabil daca partea a facut dovezi in acest sens.Daca nu ceri, nu primesti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! bogdannnnnnnnnnnnn bogdannnnnnnnnnnnn in urma cu 8 ani,am divortat legal de sotul meu,care nu se mai interesa de noi,de familia sa(era inrolat in legiunea straina),iar in urma divortului nostru,eu ... (vezi toată discuția)
Impartire apartament prima casa divort gabipopescu2001 gabipopescu2001 Buna ziua, Am achizitionat impreuna cu sotia un apartament prin Prima Casa.Parintii mei au vandut o proprietate si mi-au dat banii cu care am achitat jumatate ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj carmenssilva carmenssilva Vreau sa divortez si avem o casa construita impreuna. Sotul nu vrea sa o vindem si spune ca ma va despagubi lunar cu o suma modica din salariu.Este legala ... (vezi toată discuția)