avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat unic- administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat unic- administrator

Lo societate cu raspundere limitata, asociatul unic este in mod obligatoriu si administrator?Daca nu, cum se poate face modificarea....hotarare AGA?Trebuie inregistrata la Registrul Comertului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:35, 1 Septembrie 2010
Nu este in mod obligatoriu si administrator. Poate sa desemneze o terta persoana in baza unei hotarari AGA. Evident mentiunea prin care este desemnat administratorul trebuie inregistrata la registrul comertului. Veti avea nevoie de urmatoarele acte:
- cerere de inregistrare tip
- declaratie ca persoana desemnata indeplineste conditiile legii pentru a detine aceasta functie
- specimenul de semnatura
- copie dupa actul de identitate al noului administrator
- hotararea AGA prin care se desemneaza administratorul specificand perioada pentru care primeste mandatul
- contorul de cuvinte pentru hotarare in vederea publicarii la Monitorul Oficial
- act constitutiv actualizat
BAFTA!
Cu singura mentiune ca in acest caz SRL cu asociat unic nu poate exista o AGA ( adunarea generala a asociatilor )
ci Decizia asociatului unic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare asociat unic...urgent vasilemihaela23 vasilemihaela23 Buna seara!Vreau sa stiu ce se intampla daca hotararea asociatului unic pentru schimbarea administratorului mai poate fi depusa la registrul comertului dupa 15 ... (vezi toată discuția)
Act constituitiv sa numire primi membrii ca. revocare administrator prin act aditional la actul constitutiv actualizat?? adela05 adela05 Am un act constitutiv la un SA prin care sunt numiti primii membrii ai Consiliului de Administratie. Acum, unul din cei 5 administratori care formeaza CA este ... (vezi toată discuția)
Registrul comertului ADELA STROE ADELA STROE imi poate spune si mie cineva ce trebuie sa contina dosarul de retragere a Asociatilor din administrarea societatii la Registrul Comertului (vezi toată discuția)