Buna ziua!
Cumnata mea a cumparat un lot de casa inainte de a 2 infatisare (divort)
Ce poate face sa treaca pamantul pe numele ei actual fara al imparti cu fostul sot?
Va multumesc
Pana sentinta de divort nu e definitiva si irevocabila, bunul este comun si se imparte. Solutia ar fi ca sa l cumpere dupa definitivarea divortului sau sa l treaca pe numele altei persoane de incredere, ca pe urma sa faca acte de vanzare cumparare cu aceasta.
Bunul dobandit pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort este comun si va fi supus impartelii.
Un act de instrainare, in vederea eludarii dispozitiilor cu privire la regimul matrimonial, e supus anularii ( actiunea pauliana , revocatorie putand fi exercitata cu respectarea termenului de prescriptie de trei ani).
daca deja a cumparat, adica are acte pe numele ei, e bun comun. nu are ce face decat sa-l includa in masa partajabila. la proces trebuie sa demonstreze ca sotul nu a avut contributie la achizitionarea lui.
Obligatii comune sotilor
J.M.
Buna ziua!
Am si eu o nelamurire si sper ca pe aceasta cale sa si rezolv acest lucru. Este vorba despre o hotarare jud. def si irevoc privitoare la inapoierea ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj
crina011979
buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta. fratele meu a introdus actiunea de divort, inca nu s-a pronuntat, dar a gasit sa achizitioneze un imobil, la un pret ... (vezi toată discuția)