avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriptia pentru neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriptia pentru neplata pensiei alimentare

buna ziua,
as vrea daca se poate informatii privind prescriptia pentru neplata pensiei alimentare
Este cazul unei cunostinte care in timpul facultatii a avut o relatie cu o colega din care a rezultat un copil. A recunoscut copilul,i s-a fixat pensia alimentara dar din 2003 nu a mai platit-o,deoarece copilul si mama sa sunt in strainatate.Intrebarea mea este daca neplata pensiei alimentare se prescrie (sunt 7 ani in care nu a fost achitata),si care sunt consecintele neplatii acesteia.
Cel mai recent răspuns: da_na , utilizator 20:32, 7 August 2013
Va faceti griji degeaba. Inteleg ca au plecat in strainatate si nu s-a cerut deloc pensia. Presupun ca nu ati avut nici un cont in care sa o trimiteti.
Iar daca nu au cerut-o mai bine de 7 ani inseamna ca n-au avut nevoie de ea.
Infractiunea este neplata cu rea-credinta. Parerea mea este ca veti reusi sa demonstrati ca nu a fost rea-credinta in cazul unei plangeri penale.
buna ziua, am o intrebare tot pe aceasta tema, am avut in anul 2011 o plangere la politie de neplata a pensiei alimentare de catre fostul sot, analiza si solutionarea dosarului au durat 1 an, iar in 2012 am primit raspuns ca, cunoscand faptasul trebuia actionat in maxim doua luni de la nepplata si nu am mai primit niciun ban, in situatia in care era o suma mare, in jur de 2400 lei (pensia variind intre 130 si 210 lei).
Care a fost motivul pentru care nu am primit raspuns favorabil, pt ca dvs spuneti ca prescrierea ar fi dupa 5 ani si ce ar fi de facut.
o alta problema, fiica mea implineste 18 ani peste doua saptamani, si trebuie facuta actiune pentru prelungirea pensiei pana la terminarea studiilor, maxim 25 de ani, asa cum am citit aici; cand este corect sa se faca actiunea? se poate deschide acum? pentru ca la ultima majorare, data de la care se si plateste cu poprire, chiar daca s-a mentionat ca plata se face de la data introducerii actiunii, societatea i-a oprit pensia de la data primirii hotararii, si nu retroactiv, pentru acele pensii, (plus altele in cuantumul de mai sus) pt ca nu este interesat de plata pensiei alimentare, trebuind sa fac acum alta actiune.
Multumesc anticipat pentru raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
da_na, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare- rea credinta? hanah02 hanah02 Buna ziua, As dori sa ma interez daca neplata pensiei alimentare este dovada de rea-credinta sau imposibilitate de plata. In urma hotararii judecatoresti de ... (vezi toată discuția)
Proces pensie alimentara mihaliscenco mihaliscenco Buna! Am o nelamurire, daca nu stiu suma care reprezinta pensia alimentara neplatita pot deschide proces impotriva fostului sot? Multumesc! (vezi toată discuția)