avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament sau un alt fel de act notarial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament sau un alt fel de act notarial

Detin impreuna cu sotul meu 2 proprietati dar avand copii din casatorii anterioare am vrea sa ne protejam , reciproc , ca in cazul decesului unuia dintre noi , celalalt sa nu poata fi evacuat , tarat prin procese de obtinere a averilor defunctului, atata timp cat traieste . Se poate intocmi vreun act notarial care sa-i permita sotului supravietuitor sa-si pastreze bunurile lui si ale defunctului pana la sfarsitul vietii ?
Cel mai recent răspuns: Ariel_tm , utilizator 16:41, 31 August 2010
Doar contract de vanzare cumparare.

andymaurul
Contract de vinzare-cumparare cu clauza viagera pentru vinzator. Astfel, noul proprietar (copilul) nu poate instraina imobilul atita timp cit parintele traieste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)
Mostenire Am trei copii din care doi sunt plecati si nu au grije de mine,al treilea ma ingrijeste. Ce acte de mostenire pot sa-i fac in asa fel in cit dupa moartea mea ... (vezi toată discuția)
Uzufruct intre soti anonimiu anonimiu daca unul din soti are o casa cumparata inainte de casatorie (bun propriu) in care locuiesc ambii soti si doreste ca celalalt sot sa poata locui in casa ... (vezi toată discuția)