avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj din concediu fara plata?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj din concediu fara plata?

momentan sunt in concediu fara plata dar in urma disponibilizarilor am semnat un preaviz de la societatea la care lucrez precum ca incepand cu data de 20 09 2010 se incheie contractul individual de munca conform prevederilor art 65 din legea 53/2003 si sunt in preaviz de 20 de zile ,concediul fara plata este pana la 28 09 2010 cei din contabilitate au spus ca trebuie sa lucrez in perioada de preaviz ca altfel nu pot beneficia de somaj doresc poate ma puteti lamuri cum stau lucrurile
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:59, 31 August 2010
Da,asa este,nu puteti beneficia de somaj decat daca efectuati preavizul solicitat de angajator.

andymaurul
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
andymaurul, utilizator
multumesc frumos
Ori ati incurcat dvs datele, ori nu ati inteles bine.
Cum sunteti in concediu fara plata pana pe 28.09.2010, dar cu 20.09.2010 incepe preavizul? Sunt cateva zile ce se suprapun.
Preavizul este de 20 zile lucratoare, timpul de lucru 4 ore pe zi.
Sunt angajatori care prefera sa cumuleze orele in 8 ore/ 10 zile, fara sa afecteze celelalte drepturi prevazute pe perioada preavizului.
scuze nu vam explicat bine preavizul a inceput in data de 23 08 2010 si se termina pe 20 09 2010 ok va multumesc
Pe perioada preavizului se poate lua CFP ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca dupa concediul de maternitate gabriela87 gabriela87 pe data de 21 iulie tre sa incep munca si mi sa spus ca mi se redeschide contractul cu preaviz de concediere de 20 de zile si in perioada asta sa stau in ... (vezi toată discuția)
Despre preaviz sinanpasa sinanpasa sunt in preaviz 20 de zile din data de 16 08 2013-12 09 2013,in aceasta perioada societatea nu a avut de lucru decat sporadic[o zi lucram,3 nu lucram].in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj gabi.gabriela58@yahoo.com gabi.gabriela58@yahoo.com Am o vechime in munca la aceasi unitate de 25 ani. In 26 oct 2008 m-am imbolnavit de cancer si am stat in concediu medical pina pe 20 martie 2010. De la ... (vezi toată discuția)