avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea contractului de munca dupa concediul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea contractului de munca dupa concediul de maternitate

pe data de 21 iulie tre sa incep munca si mi sa spus ca mi se redeschide contractul cu preaviz de concediere de 20 de zile si in perioada asta sa stau in concediu fara plata este normal?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:46, 25 Iulie 2011
La revenirea din CCC , angajatoru poate dispune concedierea dvs ... insa pentru CFP pe perioada preavizului este nevoie de acordul dvs .. in acest sens, ar trebui sa faceti o cerere ... angajatorul nu poate sa dispuna unilateral trimiterea dvs in CFP.
V-au explicat si care ar fi temeiul legal al concedierii?
Angajatorul nu poate hotara incetarea unui contract individual de munca dupa bunul plac.
ca nu au de lucru ca o sa ma faca disponibilizari si ca i-mi da somaj
Se pare ca vrea sa pastreze persoana care v-a tinut locul pe timpul CCC. Cel mai bine vorbiti cu un avocat specializat pe dreptul muncii, aratati-i si decizia (care imi incumba o nulitate absoluta) si eventual alte acte, preaviz, foaia de lichidare(mai putin). Aceste documente trebuie sa respecte niste cerinte expres prevazute de lege (de-aia v-am zis de avocat).
gabriela87 a scris:

ca nu au de lucru ca o sa ma faca disponibilizari si ca i-mi da somaj
Somajul se acorda din fondurile colectate in acest scop de MMSSF, nu dela mama lui. Nu semnati nimic pt ca banuiesc ca o sa incerce sa va pacaleasca prin incetarea CM cu acordul partilor, la care nu veti avea drept de somaj.

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata mihaela_20o7 mihaela_20o7 durata legala a concediului fara plata,dat de angajator.Angajatu nesolicitand concediu fara plata.care sunt conditiile pe care trebuie sa le respecte ... (vezi toată discuția)
Neacordarea drepturilor anatab anatab Buna seara. Sotul meu se afla in situatia urmatoare: din cauza greutatilor economice, firma la care lucreaza isi restrange activitatea disponibilizand 4 ... (vezi toată discuția)
Preaviz inainte de terminare ccc nycooo nycooo buna ziua...eu sunt in concediu pt cresterea copilului pana pe 20 sept 2012... punctul de lucru unde eu am fost s- a desfiintat ...cei de la firma vor sa ma ... (vezi toată discuția)