Simbat a scris:
M-am tot gandit la toata situatia si nu inteleg un lucru.
Din moment ce eu m-am dus la asigurator pentru deschiderea unui dosar CASCO, tipu care a facut pozele si mi-a luat declaratiile nu ar fi trebuit sa imi spuna ca dom'le avaria din ianuarie nu poate fi reparata pe casco. Datoria lui nu este sa deschida dosarele care se pot repara numai pe CASCO ?
Dosarele astea nu trebuie avizate de cineva si dupa sa dea drumul la reparatii? Ce faceam daca dauna asta din ianuarie ar fi fost una de 2000 de euro???
Indiferent de cum se va rezlva pana la urma, va multumesc mult pentru raspunsurile date la problema mea
In baza politei de asigurare, asiguratul este obligat sa probeze producerea unui eveniment asigurat, conform unor termene acceptate bilateral prin semnatura.
In baza dreptului la despagubire si obligatiei de mai sus, asiguratul poate aviza si prezenta orice avarie produsa la autovehicul.Inspectorul de dauna este obligat sa deschida dosarul de dauna, sa retina documentele si sa imortalizeze avariile prezentate conform motivatiei, intocmind p.v. de constatare.Daca datele concorda se plateste dauna, daca ceva nu este in regula, avariile/piesele sunt consemnate in polita si nu vor fi platite nici cu alta ocazie, decat daca asiguratul prezinta dovada ca le-a remediat pe banii sai.
(EX.: o aripa zgariata , avariata ulterior, nu va fi platita decat cel mult pentru indreptare, fara vopsitorie)