avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Vreau sa fac un post de TV prin internet ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Vreau sa fac un post de TV prin internet (broadcast-non profit) !

Buna seara! Vreau sa-mi fac un post de televiziune (mai bine zis broadcast) pe internet prin intermediul studiourilor virtuale livestream.
Nu stiu ce fel de autorizatii, etc. imi trebuie mai ales ca prin intermediul studioului difuzez numai materiale (muzica etc.) dupa youtube sau dupa site-uri de videosharing (dupa cate stiu un "embed" e legal daca il pun pe vreun site,asa si cu studioul ,eu decat iau materiale de acolo fara sa descarc sau sa incarc nimic din calculatorul meu) -cred ca youtube are vreun parteneriat deoarece imi pot alege materialul direct din studioul virtual-.
Eu trebuie sa am Copyright daca folosesc materiale de pe site-uri videosharing sau cei care le-au pus ?
Am intrat pe siteul ANCOM-ului unde am gasit asta la "Întrebari frecvente" : :O
" Doresc sa transmit un post de televiziune/radio prin internet
Activitatea de transmitere a unui post de televiziune/radio prin intermediul internetului reprezinta un serviciu prin care se furnizeaza exclusiv continut, iar nu un serviciu de comunicatii electronice. In fapt, este vorba de punerea la dispozitia tertilor a unor informatii in format audio-video care pot fi accesate prin intermediul serviciilor de transmisiuni de date si acces la internet.
In consecinta, in masura in care transmiterea propriu-zisa a informatiilor este realizata de furnizorii serviciilor de transmisie de date si acces la internet, nu aveti obligatia de a obtine autorizarea ANCOM. Pentru a obtine informatii privind autorizarea continutului informatiilor transmise, va sugeram sa va adresati Consiliului National al Audiovizualului."
si apoi am intrat pe site-ul CNA unde am gasit asta la "Întrebari frecvente" : :O
" Am ascultat la postul „Z” care emite pe internet o emisiune în care sunt încălcate normele CNA.
Posturile de radio sau de televiziune care emit pe internet nu intră în competenţele CNA. "
Se inteleg ca de la aceste instituti nu-mi trebuiesc licente, etc.
Ce aprobari mai trebuiesc ? ;)
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
Flexy, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreidan2 , utilizator 16:53, 29 Aprilie 2012
Nu trebuie licenta CNA pentru televiziunile online.CNA-ul da licente de emsie pe satelit,regionale si locale.Televiziunile online nu necesita o astfel de licenta,insa continutul acestora nu trebuie sa incalce legea drepturilor de autor.Pentru difuzarea de clipuri video,trebuie,inainte de toate,sa se faca un contract cu o casa de productie,iar apoi ucmr-ada.Nu poti retransmite clipurile de pe youtube. Este foarte adevarat,notiunea de TELEVIZIUNE inseamna mult mai mult si nu un server in care sa incarci materiale.Ala nu e decat un server.Daca nu ai un studio,platou,regie de emisie,sunet,echipamente,camere,oameni,grupuri de montaj,posibilitatea de a face emisiuni in care sa introduci materiale inregistrate si/sau preluari de transmisii in direct,nu vorbesti de o televiziune in adevaratul sens al cuvantului.Iar televiziuni online care pot sa emita 24/24 ore sunt destul de putine,cu exceptia solutiilor puse la dispozitie de cei de la evenimentelive. Insa realizarea de emisiuni inregistrate si postate pe un server pe care se face un playlist,unde se pot pune si alte productii cu drept de autor,poate fi inceputul unei televiziuni online.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta post radio online grigoirc grigoirc Buna ziua, Am cumparat de pe internet un post de radio online care il poti asculta in winamp pe acesta se aude muzica de pe youtube sau alte radio-uri ... (vezi toată discuția)
Taxa ucmr - ada pentru tv in magazin BudauMonica BudauMonica Lucrez la o societate ce comercializeaza bauturi alcoolice, tigari si ceva snaks-uri. Societatea detine un televizor pe cablu ce e pornit in permanenta pe ... (vezi toată discuția)
Licenta pentru a emite la un radio on-line andra_puyshor andra_puyshor Pentru a emite la un radio on-line iti trebuie licenta pentru muzica de vreme ce se plateste server-ul? (vezi toată discuția)