avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prin ce modalitati se poate transfera titlul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prin ce modalitati se poate transfera titlul de proprietate?

prin ce modalitati se poate transfera titlul de proprietate intre matusa si nepoata de gradul doi, fara ca sa fie atacat si ce actiuni prevede fiecare modalitate.(mentinonez ca nu exista mostenitori decat nepot de gradul intai si nepoata de gradul doi) multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: august2010 , utilizator 20:19, 31 August 2010
prin act de vanzare-cumparare.
pentru actul de vanzare cumparare trebuie sa ma duc la primarie sa solicit o evaluare a proprietatii sau e suficient sa ma prezint la notar?
daca aveti cadastrul facut si intabulat terenul trebuie sa mergeti la notar.
Pentru actul de vanzare-cumparare va trebuie titlul de proprietate in original, iar terenul in cauza trebuie sa fie cadastrat si intabulat. De la administratia financiara veti solicita un certificat de atestare fiscala al terenului pentru instrainare. Proprietarul si cumparatorul vor prezenta aceste documente la notar, care va solicita OCPI un extras de carte funciara si va incheia vanzarea.
In afara de contract de vanzare-cumparare se poate intocmi
si contract de donatie, contract de intretinere, contract
de vanzare cu uzufruct viager, etc
Toate acestea se vor incheia la notar.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
Daniel Coman, Avocat

Alte discuții în legătură

Calitatea ocpi pasiva Adrian Berdila Adrian Berdila Mi-a fost respinsa plangerea impotriva incheierii de carte funciara deaorece Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nu are calitate procesuală ... (vezi toată discuția)
Teren cumparat inainte de a se realiza acte Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Bunicul meu a vandut un teren, inainte sa moara (mai bine zis nepoata lui,dar cu semnatura lui).Inainte sa se iasa cadastrul si restul actelor ... (vezi toată discuția)
Am fost samaritean sau prost ? stefanpos stefanpos Nu stiu cum sa ma cataloghez -las pe seama voastra- in 95 fratele meu a cumparat de la bunica mea un apartament cu clauza uzufruct viager, dar nu a facut ... (vezi toată discuția)