avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere

Se poate inchiria o casa nelocuita si fara acordul celorlalti copropietari? Dar daca acestia nu sunt in tara de mai multa vreme si nu li se mai cunoaste domiciliul?
Cel mai recent răspuns: ContSters48919 , utilizator 11:49, 1 Septembrie 2010
Daca sunteti prorietar al acelui imobil il puteti inchiria si fara acordul coproprietarilor.Numai in cazul in care se inchiriaza in scopul unei activitati comerciale aveti nevoie de acordul acestora.
Va multumesc pentru raspuns.

Off topic: stiu ca pentru racordarea la gaze trebuie acordul celorlati copropietari, dar oare si pentru cea la energie electrica?

Tot off topic: site-ul asta e o adevarata mana cereasca pentru oamenii de rand-pe mine m-a ajutat mult de cand l-am descoperit. Din raspunsurile necunoscutilor inscrisi aici, chiar si simpli utilizatori, se pot afla multe lucruri pe care nu le poti discuta cu vecini sau rudele. Mi se pare un site profesionist pentru profesionisti, "de oameni mari" ca sa zic asa. Se poate invata si din experienta de viata a celorlalti, iar raspunsurile sunt uneori mai la obiect si mai documentate decat a angajatilor de la ghiseele din institutiile statului.
Un coproprietar poate inchiria un bun indiviz fara acordul celorlalti , in temeiul mandatului tacit reciproc . ( pentru actele de administrare si de conservare , a caror insemnatate este mai mic , consimtamantul se prezuma a fi dat , spre deosebire de actele de dispozitie , unde este incidenta regula unanimitatii , cand toti copartasii isi exprima vointa, in vederea perfectarii unui act translativ de proprietate.)
Nu are nicio relevanta activitatea pe care o va desfasura chiriasul.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
La Distrigaz era la afisier ceva de genul: acordul tuturor proprietarilor pentru modificarea instalatiei, iar la electrica muntenia am timis un mail cu aceasta intrebare-sa vedem ce mi se raspunde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare uscatorie Laura111 Laura111 Buna ziua, Locuiesc cu chirie intr-o uscatorie a unui bloc din Bucuresti, sector 4, cu un contract de inchiriere incheiat cu Asociatia de Proprietari. ... (vezi toată discuția)
Schimbarea destinatiei de locuinta in punct de lucru lcrist lcrist La parterul blocului nostru s-a vandut un apartament de 2 camere. Cumparatorul vrea sa infiinteze un COAFOR (punct de lucru). A obtinut samnatura unui vecin ... (vezi toată discuția)
Achizitionare uscatorie+boxa bloc andreea-pandele andreea-pandele Buna ziua, Sunt proprietara unei garsoniere la parterul unui bloc de 4 nivele si as dori sa cumpar uscatoria blocului (nu este folosita decat de mine, ... (vezi toată discuția)