Buna Ziua!
La un srl cu trei asociati, unul dintre asociati vrea sa cesioneze partile sociale administratorului societatii care nu este asociat. Va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez.
Va multumesc
pe site-ul registrului comertului se face vorbire de 2 etape, iar in prima etapa nu e nevoie decat de o cerere de depunere si mentionare acte, actul modificator - Hotararea AGA, imputenicire, daca este cazul si dovada platii taxelor de registru si de publicare in monitor
am rugamintea sa-mi dati un model de aga orientativ, ceea ce ma pune in dificultate este faptul ca trebuie sa mentionez antetul firmei, numarul si data (presupun din registrul asociatilor) semnaturile persoanelor ablitate si modul de convocare, precum si indeplinirea conditiilor de validitate
HOTÃRÂREA ADUNÃRII GENERALE A ASOCIATILOR
S.C. _________________ SRL
reprezentată prin asociatii ei:
1. ____________________________
2. ____________________________
care s-au întrunit astăzi, _________, în baza convocării din data de ________________ / cu renunţarea la formalităţile şi condiţiile cu privire la beneficiul convocării, în Adunarea Generală a Acţionarilor, capitalul social fiind reprezentat în proporţie de ___% şi, cu unanimitate de voturi hotărăsc prin prezenta următoarele:
nu e corecta... e pentru SA - uri unde sunt actionari. Ar trebui sa fie cam asa: o trimit pe mesaj privat. Sa stiti insa ca daca va grabiti e viabila si varianta cu majorarea capitalului social in prima faza. SUCCES!
Buna ziua,
Domnule consilier juridic "sad" sunt asociat (20%) si administrator intr-un s.r.l cu o terta persoana, as vrea sa stiu daca asociatul care intra in firma prin marirea capitalului social poate ulterior sa preia capitalul celorlalti asociati si functia de administrator adribuita mie prin actul constitutiv ? E nevoie de avizul celor de la finante sau nu mai e necesar ? Care sunt pasii ce trebuie urmati si daca se poate un exemplu dupa AGA daca imi puteti trimite.
Se poate tot in doua etape, dar termenul este de 10-14 zile pana la finalizarea operatiunii. In acest caz nu trebuie avizul celor de la finante, dar orice persoana interesata(inclusiv finantele) au posibilitatea legala sa atace cu opozitie hoatararea care ii prejudiciaza in conformitate cu art. 62 din Legea nr. 31/1990 republicata. In cursul zilei de azi am sa va schitez un model de AGA.
Hotarare aga cesiune
Anny2009
Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)