avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa de cumparat - acte necesare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa de cumparat - acte necesare

as dori sa va intreb inainte de a-mi cumpara o casa ce acte trebuie sa cer propietarului ? va intreb deoarece casa de care va intreb nu are energie electrica si as dori sa stiu ce acte imi sunt necesare pentru a ma bransa la curent?va rog frumos nu vreau sa ma pacalesc
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 13:49, 1 Septembrie 2010
in primul si in primul rand -titlul sau de proprietate si eventual titlul anterior; pentru bransarea la curent electric intrebati la societatea furnizoare din zona- ei va pot da raspunsul cel mai corect.
avocat Cristina Popescu
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
Cristina Popescu, Avocat
Casa este noua? Solicitati spre consultare proprietarului si cartea tehnica a constructiei ( proiect tehnic, autorizatie constructie, procese verbale incheiate pe perioada executiei, etc.) si cereti parerea unui inginer constructor. Banuiesc ca va intereseaza si felul in care a fost construita casa ( ma refer la rezistenta, materiale folosite, etc.). Casa nu e bransata la sursa de energie elctrica sau nu are nici instalatia electrica in interior. Daca nu are instalatia, va trebuie proiect. Mult succes.
daca casa este nou construita va trebui sa mergeti la enel cu actul de proprietate si autorizatia de construire pt bransament,acolo veti completa si un contract de furnizare en electrica.daca va bransati la un stalp existent va trebui sa va interesati daca trebuie sa despagubiti pe cineva,exista aceasta obligatie timp de 5 ani de la amplasarea stalpului daca acesta a fost platit de altcineva decat enel sau autoritatea locala.
puteti merge la orice centru enel pt a va lamuri aceste aspecte chiar inainte de a incheia actele
casa este mai veche este micuta si mai ieftina.ma intereseaza sa o cumpar pentru ca e mai putin costisitoare si nu are lumina nu stiu daca are proiectul casei! presupun ca acesta imi trebuie neaparat.casa are doare 2 camere si un hol mic daca vreau sa mai fac eu alte 2 camere si s-o renovez trebuie sa reinoiesc planul casei?nu vreau sa am probleme apoi cu cei de la primarie va multumesc
Pentru extinderea constructiei va trebuie proiect pentru extindere si apoi, pe baza acestuia obtineti autorizatie de constructie. Solicitati initial un certificat de urbanism de la primarie sa vedeti ce modificari puteti aduce casei.

Alte discuții în legătură

Bransare eon refuzata sedon sedon Buna ziua Am cumparat un teren in orasul Vaslui (zona D)anul trecut pentru constructia unei case. Proprietarul de la care am cumparat terenul imi este vecin ... (vezi toată discuția)
De unde se consideră branșamentul electric ca fiind proprietatea utilizatorului? stirbu67 stirbu67 De unde se considera bransamentul electric ca fiind proprietatea utilizatorului ? Intreb deoarece pe acel surub de legare a cablului electric care porneste ... (vezi toată discuția)
Nationalizare retea electrica extinsa in sistem privat antonio1 antonio1 Buna ziua, se pune urmatoarea problema, mai multi oameni au nevoie de curent intr-o zona unde nici primaria nici enel nu vrea sa investeasca. Oamenii ... (vezi toată discuția)