avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune facuta la notariat dar, fara partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune facuta la notariat dar, fara partaj

Am facut succesiunea dupa mama (2 apartamente -2 cam. fiecare), mostenitori fiind eu si fratele meu (avand fiecare jumatate/jumatate din apartamente).
Intr-un apart. sta fratele meu cu sotia si copilul, iar celalalt este nelocuit.
Partajul nu l-am facut ptr. ca nu vrea fratele sa-l facem (nu ne intelegem deloc).
La apart. unde locuieste fratele s-a strans la intretinere o suma cam mare (10 mil.). Administratorul l-a somat sa plateasca, altfel il da in judecata. Fratele nu mai lucreaza de aprox. 5 luni.
Doresc sa stiu cum sa rezolv aceasta problema si daca o sa fiu chemata si eu in judecata in cazul in care nu se achita acea intretinere?
Mentionez ca vreau sa fac partajul dar, nu stiu cum sa rezolv problema asta (prin tribunal nu am cum, deoarece stiu ce costuri implica asta).
Cel mai recent răspuns: danu , utilizator 13:08, 1 Septembrie 2010
Daca nu reusiti un partaj voluntar la notariat, nu veti scapa de proces.
Veti fi si dvs obligat la plata , pt ca sunteti proprietar in urma dezbaterii succesiunii!
Daca imi amintesc bine, proprietarii sunt cei care sunt obligati la plata cotelor de intretinere.
Plecand de la acesta premisa, este posibil ca asociatia de proprietari sa cheme in judecata pe cei doi proprietari pentru a fi obligati la plata sumelor datorate.
Problema ca numai unul datoreaza aceste sume, respectuv fratele dvs se poate discuta si in cadrul procesului intentat de asociatie, dar si ulterior in cadrul unui alt proces daca nu exista posibilitatea rezolvarii pe cale amiabila.
problema nu se poate rezolva decat pe calea partajului.
cel mai indicat este sa va apucati sa faceti demersurile in acest sens.
sa inteleg ca o sa fiu obligata si eu sa platesc, chiar daca nu locuiesc acolo?
In cazul asta, se poate ajunge la o intelegere prin tribunal ca eu sa platesc datoria la intretinere si apoi sa se faca partajul, ptr. iesirea din indiviziune?
Daca da, ce presupune asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj prin instanta danu danu Buna ziua, Am facut succesiunea dupa mama la notariat (2 mostenitori), urmand sa facem si partajul. Masa succesorala este cuprinsa din: - 2 apart. (unul in ... (vezi toată discuția)
Chelt intret pe coproprietari cporumbel cporumbel Dupa divort, nu am facut partajul, locuim impreuna in acelasi apart + copilul major. Eu (sotul) am platit din urma toate chelt la intret, dar dupa divort am ... (vezi toată discuția)
Problema grava cu fosta sotie la vanzarea apartamentului Adina_Ghe Adina_Ghe Buna ziua! Prietenul meu are o problema destul de dificila cu fosta lui sotie, problema care ne vizeaza pe amandoi. Este despartit in fapt de fosta sotie din ... (vezi toată discuția)