avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chelt intret pe coproprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chelt intret pe coproprietari

Dupa divort, nu am facut partajul, locuim impreuna in acelasi apart + copilul major. Eu (sotul) am platit din urma toate chelt la intret, dar dupa divort am achitat doar partea mea, adica1/2 din chelt.-am chit pe numele meu unde scrie 1/2 din chelt lunii.... Asociatia a deschis proces pt recup sumelor, parati suntem si eu si fosta sotie. Deja pe lista lunii in curs sunt puse si chelt. de jud. Sunt in plin proces, deja au fost 2 termene, am depus copii de pe chitante in instanta. Ce tre sa fac in continuare , sa ma scoata din proces ca parat si sa nu ma oblige la plata? Am cerut asociatiei o adev din care sa reiasa ca mi-am platit cota de 1/2 din intret. sa o fol la judecatorie. E de ajuns? e vreo lege care stipuleaza ca pot plati 1/2? Ma ajuta codul fiscal - plata imp cladiri se plateste in fct de cote?-prin corelatie.
Va rog, ajutati-ma! e vb de peste 35 mil lei, si stiu ca pe asoc n-o intereseaza cine plateste, vrea doar banii, dar nici eu nu mai vreau sa platesc pt fosta- deja platesc lumina, gazele, cablu, etc, Ce sa fac?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:21, 26 Februarie 2011
1-In situatia descrisa cand procesul este pe rol,impunerea pe lista de plata de cheltuieli de judecata,nu este corecta,daca nu are la baza o hotarare definitiva a instantei de judecata
2-Nu ati precizat cine figureaza ca si proprietar al apartamentului
Pentru a proba ca dvs sunteti cu obligatiile achitate la zi,depuneti la instanta copie a chitantelor lunare cu care ati platit jumatate din cotele de intretinere
Dispozitiile care guverneaza infiintarea,organizarea,functionarea asociatiilor de proprietari,nu contin prevederi aplicabile situatiei dvs
Obligatiile financiare individuale in cadrul familiei dvs fata de asociatia de proprietari,trebuiesc lamurite strict in cadrul familiei
cporumbel a scris:

[...] e vb de peste 35 mil lei, si stiu ca pe asoc n-o intereseaza cine plateste, vrea doar banii, dar nici eu nu mai vreau sa platesc pt fosta- deja platesc lumina, gazele, cablu, etc, Ce sa fac?Va multumesc.

Ati ghicit! Pe asociatie n-o intereseaza cine plateste banii.
Din pacate pentru dv. nu exista o cale de rezolvare a problemei pe care o aveti cu asociatia.
Rezolvarea vine din terminarea procesului si "separarea apelor", o rezolvare personala. Asociatia nu poate fi implicata in aceasta poveste personala. Pentru asociatie exista "o singura usa a apartamentului"..... si de-acolo rezulta o restanta. Atat.
Avand in vedere ca sunteti in proces, dumneavoastra prezentati instantei dovezi ca ati platit la asociatie jumatate din sumele datorate.
Instanta poate tine cont de aceste dovezi si sa o oblige doar pe fosta sotie la plata debitelor catre asociatie.
Poate ar fi acum ocazia sa faceti partajul si asa sa se stie cat are fiecare din acel apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modul de repartizare cheltuieli de intretinere pentru aprtament cu doi proprietari diferiti TANIUSA TANIUSA Buna ziua!Am nevoie urgent de un raspuns legal privind cazul meu. locuiesc intr-un apartament impreuna cu fostul meu sot si cu doi copii dintre care unul ... (vezi toată discuția)
Intretinere restanta LalaH LalaH In cazul unui divort incheiat, pana la definitivarea partajului, sotul parasasete apartamentul de 2 cam dar nu inainte de a bloca (incuia) o camera in care ... (vezi toată discuția)
Imputatia platii, respectiv art.1506-1509 din ncc abeonaaudit abeonaaudit Am urmatoarea speta: Asociatia de proprietari a actionat in instanta un restantier pentru perioada mai 2011 - oct.2014(cerere completatoare aprobata in data de ... (vezi toată discuția)