avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... firma de paza a pierdut obiectivul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

firma de paza a pierdut obiectivul

Doream sa va adresez si eu o intrebare:Tatal meu lucreaza la o firma de paza cu contract de munca pe perioada nedeterminata,sediul firmei este in Bucuresti,iar la Pitesti unde locuim noi este un obiect in care pe langa el sunt si alte persoane angajate.Dupa negocieri se pare ca firma de paza nu va mai continua contractul la acel obiectiv si fiind singurul obiectiv din Pitesti firma vrea sa le ofere de munca la alte obiecte in cel mai fericit caz la Bucuresti sau Ploiesti,daca nu mai departe.Nu le ofera nici transport,nici cazare,nimik.Totul va trebui sa fie achitat de ei din salariu care si asa era destul de mic.Daca tata nu va accepta nici o oferta a lor,cum ii va inchide contractul de munca??Cu ce litera din Codul munci si daca va putea beneficia si el de somaj?Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:20, 1 Septembrie 2010
1. Daca in CIM al tatalui dvs. scrie ca locul de munca este la pct. de lucru din Pitesti inseamna ca se desfiinteaza locul de munca ocupat de tatal dvs.
2. In acest caz va fi concediat cu art.65 din Codul muncii si va beneficia de indemnizatie de somaj daca are lucrate si cotizate la somaj 12 luni in ultimele 24 de luni.
3. Angajatorul ii poate oferi un alt loc de munca dar tatal dvs. nu este obligat sa il accepte.
4. Sa nu semneze demisiasau cerere de incetare a CIM pentru ca nu va mai beneficia de indemnizatie de somaj.
Temeiul de drept al incetarii raportului de munca va fi art.65 alin.1 C.mun. ... in conditiile in care nu accepta sa isi dea demisia sau sa solicite incetarea cu acordul partilor
freeelis a scris:

Temeiul de drept al incetarii raportului de munca va fi art.65 alin.1 C.mun. ... in conditiile in care nu accepta sa isi dea demisia sau sa solicite incetarea cu acordul partilor

si daca angajatorul ii ofera aceste posturi si le refuza??exista alte articole cu care poate inchide cartea de munca pe baza faptului ca el refuza alte locuri de munca in cadrul firmei asa departe ca si locatie???
Daca refuza alte posturi, incetarea c.i.m. va fi operata tot in temeiul art.65 alin.1 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu vrea sa imi dea drepturile ? dana92 dana92 Salutare ! Am lucrat in Pitesti la un magazin de bauturi ( inca lucrez ) , un an de zile . Mentionez ca este doar un punct de lucru , undeva ... la iesirea ... (vezi toată discuția)
Ce metoda de incetare a cim trebuie aplicata pentru a beneficia de indemnizatie de somaj? andreea_smadu andreea_smadu Am fost sunata de un reprezentant al firmei pentru care lucrez (mentionez ca patronul detine 2 firme cu acelasi profil iar eu figurez ca angajat la una din ... (vezi toată discuția)
Drept somaj dupa inchidere firma Frank321 Frank321 Buna ziua, as avea o intrebare legata de dreptul la somaj. Firma de paza la care am lucrat pana azi urmeaza sa se inchida. Contractul de paza al firmei pentru ... (vezi toată discuția)