Daca un locatar a efectuat reparatii la imobil,respectiv si-a izolat exterior peretii, deoarece avea infiltratii in apartament, pe banii personali i se poate restitui fondul de reparatii ca sa-si acopere o parte din costuri ,in ce limita si cu obligatia reconstiutuirii acestui fond.Va multumesc anticipat pentru informatii.
De obicei in Ag a prop. se hotaraste constituirea unui fond de reparatii, punctual pentru efectuarea unei lucrari, astfel incat denumirea fondului de reparatii, imprumuta denumirea dupa lucrarea respectiva, astfel incat vom aveaş
- Fond de reparatii termoizolare;
- Fond de reparatii hidroizolatie terasa;
- Fond de reparatii subsol, etc.
Acest lucru nu impiedica pe proprietari sa-si constituie si sa alimenteze lunar un Fond de reparatii general din care sa se deconteze cheltuieli efectuate pentru o anumita reparatie sau inlocuire a unei piese defecte, in conditiile stabilite de hot. AG a proprietarilor.
In cazul dvs., inteleg ca as. prop. are constituit un astfel de fond de rep. general (cred insa ca contributia dvs. la acest fond este mica) si ati vrea sa va retrageti aceasta contributie pentru a acoperi din costurile cu termoizolarea.
Dupa parerea mea acest lucru nu se poate face, insa depinde f. mult de conducerea as. prop., de hotararile luate de AG. Oricum, suma fiind mica, cred ca mai mult va complicati decat ajutati respectivul proprietar care a efectuat din proprie initiativa termoizolarea apartamentului - lucrare relativ costisitoare; apoi cum ca numai acest proprietar a efectuat aceasta lucrare si ceilalti nu? a avut aprobarea as. prop. ?
In asemenea caz locatarul cu pricina trebuia sa fi obtinut aprobarea asciatiei de proprietari, sa fi avut autorizatie de la primarie si...in final sa fi facut o intelegere scrisa cu asociatia, de comun acord, sa i se inapoieze fondul de reparatii in totalitate sau partial.
Daca lucrarea a fost facuta fara nicio aprobare si acea intelegere nu a existat, locatarul nu poate avea pretentia sa-si primeasca fondul de reparatii inapoi.
Nici nu se procedeaza in asemenea fel. Fondul de reparatii este folosit de asociatie pentru lucrari de urgenta sau pentru lucrari convenite in adunarile generale.