avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... O expertiza tehnica auto poate fi efectuata fara ca ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

O expertiza tehnica auto poate fi efectuata fara ca expertul sa se prezinte la locul accidentului?

o expertiza tehnica auto poate fi efectuata fara ca expertul sa se prezinte la locul accidentului, fara sa vada masina si bicicleta (decat in fotogtafiile existente in dosar, facute ulterior producerii accidentului) implicate intr-un accident?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 14:45, 9 Septembrie 2010
ruonscalafat a scris:

Accidentul s-a intamplat astfel: mergeam cu autoturismul regulamentar (asa cum a declarat si unul dintre martori), iar in fata mea circula in acelasi sens de mers un biciclist, pe partea carosabila, care pur si simplu mi-a taiat calea virand stanga fara sa se asigure, urmand sa o ia pe un drum de tara. Tin sa precizez ca masina este lovita exclusiv pe partea stanga iar bicicleta este lovita in roata din spate pe partea stanga in lateral. Dinamica producerii accidentului relatata de catre expertul desemnat: biciclistul se deplasa pe acostament iar eu am virat brusc dreapta si am lovit bicicleta in plin in afara asfaltului. Tin sa precizez ca dupa producerea accidentului masina a rulat normal pe asfalt, nu a iesit de pe partea carosabila.


Puteti solicita organului de cercetare penala efectuarea unui experiment judiciar, pentru a se stabili concret pozitiile auto si bicicletei, anterior si in momentul impactului si pentru a se corela avariile autovehiculului condus de dv cu avariile produse bicicletei.
Puteti sa descrieti mai concret unde a suferit auto avariile: in partea frontala, centrala, fronto- central- stanga, colt stanga, in dreptul farului ori aripa lateral- stanga?

Si unde a fost proiectat biciclistul, unde a fost proiectata bicicleta, in urma impactului? Locul respectiv a fost consemnat in procesul - verbal de constatare ?
Aveti dovezi in sprijinul a afirmatiilor dvs ?
Aveti posibilitatea formularii unor obiectiuni la raportul de expertiza efectuat,iar daca rapunsul expertului nu este in masura sa va multumeasca,aveti posibilitatea sa solicitati efectuarea unei noi expertize de catre trei experti
Nu intotdeauna biciclistul se deplaseaza dupa impact pe directia de deplasare a autoturismului. Sunt mai multi factori printre care amintesc: inclinarea bicicletei in momentul impactului fata de directia de deplasare a autoturismului, avariile suferite de bicicleta si amplasarea acestora, avariile suferite de autoturism si amplasarea acestora, vitezele de deplasare ale autoturismului si bicicletei.
Cred ca expertul parte nu s-a implicat suficient de puternic in rezolvarea obiectivelor expertizei. Ganditi-va daca va mai sunt de folos consilierea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident ruonscalafat ruonscalafat in urma unui accident rutier a fost dispusa efectuarea unei expertize tehnice. Pentru efectuarea acesteia au fost numiti 2 experti: unul din partea parchetului ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - viteza autoturismului, expertize titica titica in cazul unui accident de la locul de impact pana la oprirea masinii s-au masurat 7,7 m . Ce viteza ar putea avea masina. Autoturismul care a fost implicat in ... (vezi toată discuția)
Accident cu stationare, acrosare biciclist cu usa masinii vasile48 vasile48 Buna ziua. Am a vut un accident, eram in stationare cu masina, parcata regulamentar si am crapat usa masinii pt a scoate castile de la telefon prinse la ... (vezi toată discuția)