avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hai la expertize neamule!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hai la expertize neamule!

Am cerut o expertiza tehnica judiciara in apel la o granituire, pe care instanta a aprobat-o. Am primit citatia de convocare a expertului dar nu stiu ce obiective i-a trimis instanta. M-am dus la dosarul cauzei si am vazut ca partea adversa a depus obiectivele de apel dupa data ultimului termen, fara sa-mi fi dat si mie un exemplar, iar instanta se pare ca le-a trimis ca atare expertului fara sa tina cont si de propunerile mele depuse la o data anterioara si fara sa fi formulat obiective proprii.
Pot amana expertiza pe motiv ca nu cunosc obiectivele si sa cer instantei reformularea acestora?
Cel mai recent răspuns: justitiabilul , utilizator 15:52, 6 Septembrie 2010
Inteleg ca in apel a fost incuviinta o completare a probatoriilor de la fond, proba solicitata de dvs. Atat dvs. cat si partea adversa aveati posibilitatea sa depuneti obiectivele pana la un anumit termen-stabilit de instanta, iar in urma analizarii de catre instanta a obiectivelor ambelor parti, instanta decidea care se impun si care nu.
Nu este obligata partea adversa sa va inmaneze un exemplar al obiectivelor cum nici dvs. nu aveti aceasta obligatie.
Nu cunosc exact cum a procedat instanta in cazul dvs. dar eu apelantul care solicit proba, am interesul in momentul in care o solicit sa si am obiectivele pregatite, pentru ca acesta este interesul meu si trebuie sa-l valorific ca atare sau in cel mai rau caz daca nu le-ati avut la momentul respectiv, instanta trebuia sa va puna in vedere ambelor parti sa le depuneti pana la un anumit termen.


Dupa cum am mai prezentat, am depus primul obiectivele expertizei dar instanta se pare ca a trimis expertului doar o copie dupa obiectivele partii adverse depuse ultimele. Este firesc sa platesc eu o expertiza cu obiectivele partii adverse?Si pentru ca la mijloc este o "manareala" cu care ma confrunt inca de la prima instanta, revin cu intrbarea: Pot amana expertiza pe motiv ca nu cunosc obiectivele si sa cer instantei reformularea acestora?
Nu puteti solicita expertului sa nu efectueze expertiza ptr. ca el a primit dispozitia din partea instantei, dar puteti ca la urmatorul termen sa puneti in discutie cele relatate aici intrucat obiectivele se discuta, daca ambele parti sunt de fata, in contradictoriu, iar instanta le poate admite, respinge, sau poate veni cu obiective proprii; deci in incheiere trebuie sa se regaseasca obiectivele stabilite de catre instanta si acestea se comunica si expertului; formulati deci laprimul termen de dupa depunerea expertizei, daca aceasta nu va este favorabila, obiectiuni. Puteti de asemenea discuta cu expertul despre orice chestiune de fapt si de drept asupra cauzei.
avocat Cristina Popescu
Multumesc de raspuns, mai insist cu un amanunt : expertiza va fi platita de mine, trebuie sa achit o anumita suma in termen, in caz contrar nu vor fi efectuate masuratorile. Pot sa ma folosesc de acest lucru pentru amanarea efectuarii expertizei si a avea timp sa cer instantei discutia obiectivelor si reformularea acestora?
?

Alte discuții în legătură

Expert parte care nu are calitatea de expert judiciar. e inducere in eroare a instanței, ce ar trebui să facem noi acum? Annett Annett Buna ziua, Intr-un proces civil s-a dispus efectuarea unei expertize topografice. Instanta a admis, la cererea partilor, cate un expert parte. Eu am depus ... (vezi toată discuția)
Ce rol joaca avocatul in desfasurarea unei expertize? anniela anniela Buna ziua! Intr-un proces civil sunt desemnati doi exprti (evaluator si constructor) care se prezinta la parti sa evalueze si expertizeze acekle bunuri. Am ... (vezi toată discuția)
Nelămuriri în proces civil cu expertiză vasea_13 vasea_13 In cadrul unui proces civil cu constructorul si dirigintele de santier, am depus o cerere de asigurare a probelor si am cerut o expertiza. Nelamuriri: 1. Cine ... (vezi toată discuția)