Buna seara!Am semnat contract de munca pe perioada determinata, ulterior am urmat niste cursuri suportate de firma pt care a trebuit sa semnez un act aditional in care printre altele se specifica urmatoarele:
1.angajatul sa nu aiba initiativa incetarii contactului individual de munca inaine de expirarea termenului pt care acesta a fost incheiat sau eventual prelungit.In cazul in care firma, la expirarea termenului contractului de munca pe perioada determinata,decide angajarea salariatului pe durata nedeterminata,acesta se obliga sa lucreze pt firma o perioada de minim 3 ani de la data promovarii cursurilor;
2.angajatul tb sa restituie cheltuielile de scolarizare proportional cu timpul ramas nelucrat,calculat ca diferenta intre data incetarii contractului individual de munca si termenul de 3 ani da la data absolvirii cursurilor daca:
-dupa absolvirea cursului nu respecta obligatia prevazuta la pct1
-contractul individual al salariatului inceteaza pt motivele prevazute la art61 literele a)b) si art.79(demisie)din Codul Muncii.
Problema mea este ca nu ma mai doresc prelungirea contractului dupa expirarea termenului pt care am semnat initial si ma intereseaza sa stiu daca sunt obligata sa platesc cursurile pe care le-am urmat, conform a ceea ce reiese din actul aditional,pt ca nu imi este foarte clar..
Va multumesc!
Din context reiese ca, daca angajatorul decide prelungirea CIM si nu respectati termenul de 3 ani, trebuie sa restituiti o parte din cheltuielile de scolarizare. Doar ca prelungirea CIM nu se poate face doar din vointa unilaterala a anagajatorului. Parerea mea e ca, la o adica, ati avea castig de cauza ( nu va pot constrange sa semnati acordul de prelungire).