avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... O banca retine facturile (pentru utilitati/prestari de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

O banca retine facturile (pentru utilitati/prestari de servicii) achitate la ei. E legal?

Buna ziua.

Am achitat, la o banca, o factura pentru prestari de servicii TV iar functionara bancii mi-a eliberat chitanta si a refuzat sa-mi restituie factura.
Am incercat sa-i explic ca s-ar putea sa am nevoie de factura si sa nu mi-o retina, dar a refuzat.
In luna urmatoare s-a intamplat la fel, dar stiind deja ca imi va retine factura am trecut prima data pe la un xerox (si m-am asigurat cu o xerocopie).
Apoi, am aflat ca la alte banci nu se retine factura si nici macar copie.

A trecut mai bine de un an si acum am nevoie de factura retinuta.

Intrebari:
1) exista temei legal in baza caruia acea factura sa-mi fie retinuta de banca?

2) exista temei legal in baza caruia banca sa fie obligata sa-mi restitue factura originala?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: anele2010 , utilizator 17:04, 1 Septembrie 2010
nu exista nici un temei legal pentru ca o institutie banca sau de alt gen sa retina o factura. solicitati eliberarea ei printr-o cerere depusa la registratura. in cazul in care documentul nu este eliberat actionati institutia in judecata.

Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta si decizia de calcul a taxei de prima inmatriculare originale retinute de politie virgilus virgilus Buna ziua, Am depus astazi dosarul la politia pentru inmatriculare si doamna de la politie mi-a retinut chitanta si decizia de calcul a taxei de prima ... (vezi toată discuția)
Transcriere act de pe o copie xerox! OvidiuDanut OvidiuDanut Am o speta. Un individ care a lucrat in institutia mea in intervalul 1976-1990, a venit acum cateva zile cu o copie xerox de pe o adeverinta emisa de aceeasi ... (vezi toată discuția)
Problema diplomelor de bac in original sechestrate de spiru haret alexandra02 alexandra02 as dori sa stiu ce se poate face in cazul in care am lasat diploma de bac in original la facultatea spiru haret la unul dintre sediile de invatamant id iar in ... (vezi toată discuția)