avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Sotul meu a fost angajat pe perioada nederminata la o unitate apartinind MADR.
In MO 548 / 4. aug .2010prin care se publicaHOTARARE Nr. 725 din 21 iulie 2010 in care se publica
Art. 15. - (1) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale preia în cadrul DGDR AM-PNDR din aparatul propriu un număr de 33 de posturi vacante, în urma desfiinţării Agenţiei Naţionale a Zonei Montane, în vederea desfăşurării activităţilor în domeniul dezvoltării şi protecţiei zonelor montane din România, zone marcate de specificitate, fragile ecologic şi defavorizate economico-social din cauze naturale.
(2) Personalul se preia în limita posturilor prevăzute la alin. (1) şi beneficiază de drepturile salariale acordate, potrivit legii, pentru categoriile de funcţii din cadrul DGDR AM-PNDR.
Mentionez ca la data aparitiei HG 725/2010 . posturile nu puteau fi vacante erau ocupate ,primind retributia , nefiind concediati toti salariatii ,fapt care s-a realizat la 1. sept
Azi 1 sept a primit preaviz.Poate fi contestat acest preaviz in conditiile date .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:05, 1 Septembrie 2010
In instanta se ataca numai decizia de concediere , nu instiintarea de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie concediere (disponibilizare) rybok75 rybok75 mai multi salariati ai Directiei de Agricultura Iasi au primit preaviz incepand cu 1 sept a.c. pentru incetarea contractului de munca,directia a procedat ... (vezi toată discuția)
Concediere art.65 pirko pirko Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: un angajat cu functia de contabil este concediat conform art. 65 alin 1 din Codul Muncii, i se da un preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)
Preaviz carmenistan carmenistan Buna ziua, Sint un salariat care urmeaza a fi disponibilizat in urma restructurarii de la CFR.Marfa deoarece unitatea in care lucram deocamdata se va ... (vezi toată discuția)