Buna ziua,
Am si eu o problema la care nu stie raspunsul contabila de la locul meu de munca. Sper sa ma fac bine inteleasa si sa primesc un raspuns din partea dvs.
Sunt mamica unui baietel de 1 an si 10 luni, nascut pe data de 10 octombrie 2008 si la momentul respectiv am intrat in concediu pre/postnatal la data de 07 octombrie 2008. La acest moment ma aflu in concediul de crestere si ingrijire copil de 2 ani, urmand a ma intoarce la serviciu la data de 11 octombrie 2010, insa sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in jurul datei de 10 noiembrie 2010. Astfel, m-am gandit ca, incepand cu data de 11 octombrie 2010, la expirarea CIC, voi intra in concediul de 126 de zile. Intrebarea mea este cum se calculeaza acesta? Legea spune ca 85% din media veniturilor brute pe ultimele 6 luni dar, in cazul meu, care sunt cele 6 luni care se ia in calcul? Sunt: - lunile anterioare datei de 07 oct. 2008 cand am intrat in primul concediu pre/postnatal;
- cele 6 luni anterioare intrarii in concediul de ingrijire si crestere copil de 2 ani( respectiv cele 126 zile de pre/postnatal + alte 2 luni lucrate anterior concediului de 126 zile);
sau - ultimele 6 luni din concediul de 2 ani, CIC.
Stiu ca au fost multe detalii dar am vrut sa ma fac inteleasa pentru a primi un raspuns. Va multumesc mult si imi doresc foarte mult sa primesc un raspuns pentru a o lamuri si pe contabila mea.
Buna ziua
byta
inainte sa ma angajez unde lucrez acum am lucrat in alta parte,dar am facut o pauza de aproximativ 9 luni.ce vreau eu sa stiu e ca daca as dori sa imi platesc ... (vezi toată discuția)