avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recalculare valoare teren dobandit in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recalculare valoare teren dobandit in instanta

Povestea incepe cam asa...
...acum 4 ani incepe procesul (intre 3 parti) pe un teren aflat la cuca macaii, dar din cauza preturilor exagerate din perioada aceea, terenul a fost evaluat la cca 200.000 euro; acum 2 saptamani s-a terminat procesul cu sentiinta definitiva, terenul imi revine in propotie de 100%, dar eu trebuie sa platesc celorlalte 2 parti sume de ordinul zecilor de mii euro ( 60.000 eur, respectiv 50.000 eur) despagubire.
Cei 2 au inceput sa devina insistenti, telefoane, amenintari, de parca au uitat ca avem acelasi sange etc....Ideea e ca acum terenul nu cred ca valoreaza mai mult de 30.000 euro, asta daca vrea cineva sa-l cumpere.

Se mai poate face o reevaluare a terenului, la preturile din prezent, pentru recalcularea despagubirii celor 2 parti?!?
Cel mai recent răspuns: ContSters154030 , utilizator 05:07, 2 Septembrie 2010
Banuiesc ca trebuie sa platiti sulte intr-un anumit termen!?
termenul nu este ff mare; problema mea e ca nu am acele sume (fie acum sau in cateva lunii / ani)... si daca le-as avea nu as fi deacord, pt ca terenul nu mai valoreaza atat.

avocatul mi-a recomandat, sa le dau o parte din bani, iar apoi sa fac un act la notar ca restul o sa le fie platit dupa ce se va vinde pamantul.
Am inteles ca exista si posibilitatea sa fiu dat in judecata, pt nerespectarea sentintei, dar ar costa ff mult si niciuna dintre cele 2 parti nu dispune momentan de acesti banii, iar in caz de castig voi fi obligat ca eu sa suport toate cheltuielile de judecata iar bunurile mi se vor scoate la licitatie pt acoperirea datoriei....
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
ingerul_danutz, utilizator
Unde iaste Cuca Macaii?? Ii vreo statiuni turistica ?? In ce raion ?? in se regiuni iaste??? Daca is ase ieftine cumpar si io la Cuca Macaii...Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
ContSters154030, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Alex_mostenire Alex_mostenire Buna ziua, Am mostenit de la parinti doua apartamente. Eu si sora mea suntem singurii mostenitori. Valoarea totala a celor doua apartamente este de ... (vezi toată discuția)
Executare amiabila danielbaetelu danielbaetelu buna ziua, am achizitionat un apartament in 2008, cand preturile erau f mari si acum ma gandesc sa renunt la el si desigur si la plata ratelor aferente. a ... (vezi toată discuția)
Speta succesiuni Anna393 Anna393 Buna ziua, sunt studenta la drept si am niste nelamuriri in ceea ce priveste modalitatea de rezolvare a spetelor in materie de succesiuni. Sau mai degraba ... (vezi toată discuția)