avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare amiabila
Discuție deschisă în Executare silită

executare amiabila

buna ziua,

am achizitionat un apartament in 2008, cand preturile erau f mari si acum ma gandesc sa renunt la el si desigur si la plata ratelor aferente.
a fost evaluat la 75.000 eur iar banca mi-a dat 60.000eur. este posibil ca eu sa cedez bunul respectiv bancii si astfel creditul sa se inchida, sau se va face o reevaluare?

multumesc,
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 20:07, 20 Iulie 2011
Inteleg din mesajul dvs. ca totul se va face prin intelegere cu banca. Cum contractul este legea partilor (va trebui sa incheiati un contract cu banca privitor la modalitatea de stingere a datoriei), termenii stingerii datoriei vor fi stabiliti prin respectivul contract.
Care este suma totala (imprumut + dobanzi) pe care o aveti de restituit bancii? Presupun ca acesta suma depaseste 60.000 Euro. Ati discutat cu reprezentantii bancii ce se va intampla cu diferenta de bani? Vor renunta la ea? Daca da, acest aspect trebuie neaparat sa fie prins in contractul pe care il veti incheia.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
eu nu cred ca banca va gandi la fel.
daca pretul ap era 75000 in 2008, acum " face" mult mai putin, iar banca va vrea sa recupereze toti banii pe care vi i-a dat. din 2008 pana acum cred ca ati platit numai din dobanda.
daca nu mai puteti plati ratele, ap va fi vandut la licitatie, iar pt diferenta de suma, ramaneti in continuare dator.
cam asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare imobil cumparat prin prima casa 2- scenarii przybilla przybilla Buna! Am cateva dileme legate de asigurarea imobilului cumparat prin Prima Casa. Dupa cum stim, acest program obliga cumparatorul sa asigure locuinta impotriva ... (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa si recuperare avans florin_pch florin_pch Buna ziua, doresc sa achizitionez un apartament in Bucuresti prin programul Prima Casa. Vreau sa intreb daca in situatia in care ma inteleg cu proprietarul ... (vezi toată discuția)
Teren Ramona1982 Ramona1982 acum 3 ani am facut un împrumut la banca pt a cumpara un teren, atunci valoarea de piata a terenului era 16000 euro, bani acordati de banca(am facut contract ... (vezi toată discuția)