avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contributii conform Ordinului 58-2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contributii conform Ordinului 58-2010

in cazul in care femeia de servici este angajata cu CIM in cadrul altei asociatii si in cadrul asociatiei pe care o reprezint are conventie civila se aplica ord 58/2010? platesc somaj, cass si cas si pt conventie? multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: OANA GHEORGHE , utilizator 08:28, 22 Septembrie 2010
Activitatea femeii de serviciu este dupa parearea mea una de natura dependenta, prin urmare ar trebui sa incheiati un contract individual de munca si nu o conventie civila cu persoana in cauza. In urma controlului inspectorilor fiscali natura acestei activitati poate fi reconsiderata potrivit criteriilor prevazute la art. 7 alin. (1) pct. 2.1 din Codul fiscal, cu consecinta ca impozitul pe venit si contributiile sociale obligatorii, stabilite potrivit legii, vor fi recalculate si virate, fiind datorate solidar de catre platitorul si beneficiarul de venit.

Femeia de serviciu nu vine decat ocazional. Daca imi puteti raspunde va rog frumos la intrebarea de mai sus m-ati ajuta f mult.

"in cazul in care femeia de servici este angajata cu CIM in cadrul altei asociatii si in cadrul asociatiei pe care o reprezint are conventie civila se aplica ord 58/2010? platesc somaj, cass si cas si pt conventie? multumesc frumos"

Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medic nefrolog/contract de prestari servicii luciamanta luciamanta Buna seara. Imi puteti spune, va rog frumos, un medic nefrolog poate incheia un contract de prestari servicii cu o unitate de dializa privata daca respectivul ... (vezi toată discuția)
Taxe conventii civile maria solomon maria solomon persoanele care au cartea de munca la un serviciu si concomotent desfasoara activitati profesionale pe baza conventiei civile,ce taxe trebuie sa achite din ... (vezi toată discuția)
Conventie civila alinaelenamustatea alinaelenamustatea Buna dimineata, De mare ajutor mi-ar fii daca ma poate ajuta cineva in privinta unei probleme. Am trei angajati la o asociatie de proprietari, ... (vezi toată discuția)