avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia copilului

Buna seara.am o intrebare: se mai da alocatia copilului de pana la doi ani? Sora mea a nascut pe data de 14 iulie un baietel iar cand sotul ei a fost sa depuna actele pt alocatie doamnele de la primarie nu au vrut sa il ajute pe motiv ca nu se mai da nici o alocatie noului nascut. Eu cred ca totusi se mai da dar nu au vrut ele din comoditate. din cate stiu eu alocatia e un drept al copilului. as vrea sa stiu si de ce acte este nevoie. Orice raspuns mi-ar fi de ajutor!Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: codrutavlad , utilizator 09:46, 2 Septembrie 2010
copiii nascuti pana la data de 30 iunie 2010 beneficiaza, pe lanaga alocatia de stat in cuantum lunar de 200 lei-pana la implinirea varstei de 2 ani-si de trusoul nou-nascut si de premiul de nastere.doar copiii nascuti dupa data de 1 iulie nu beneficiaza de aceste doua drepturi.in schimb,alocatia de stat este un drept care se acorda in continuare,iar dosarul trebuie depus la primaria de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil sub 2 ani Dragnescu Dragnescu Salut. Sora mea este asistenta medicala in Franta are un baietel nascut acolo a venit in tara i-a facut cetatenie si ni s-a spus ca are dreptul la alocatie si ... (vezi toată discuția)
Alocatia nou nascutului natalia_buza natalia_buza Buna ziua ma numesc Natalia si sunt rezidenta in Romania acum sunt insarcinata in august urmeaza sa nasc si as vrea sa stiu daca se mai acorda alocatia si ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat pentru copil miilan miilan Buna seara, Am urmatoarea situatie: Sunt cetatean roman si lucrez in Statele Unite. Sunt casatorita cu un cetatean american. In mai 2008 am nascut un copil ... (vezi toată discuția)