avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procura auto?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procura auto?

Salut
De curand am achizitionat o masina si avand ceva probleme cu un credit la o banca, am inmatriculat-o pe numele tatalui, insa as avea nevoie sa ies cu ea din tara. Cum va trebui sa procedez? Se face o procura anume pentru utilizarea masinii sau pe certificatul masinii am vazut ca este o rubrica speciala pentru utilizatorii masinii. Daca merge tata la inmatriculari ma poate trece si pe mine ca utlizator al masinii pe certificat sau imi trebuie procura notariala(cat costa :D )?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Luminita VATAVU , Avocat 07:10, 2 Septembrie 2010
Mergeti cu tatal dvs la notar ptr a incheia un act prin care sa puteti utiliza masina atat pe teritoriul tarii cat si in strainatate .
Deci sa inteleg ca in certificatul masinii nu pot fi trecut ca utilizator, desi am vazut ca este o rubrica special in acest sens. Numai notarul ma poate "salva".
Se poate si cu certificatul de inmatriculare dar e mai practic la notar , parerea mea .
Notarul va poate redacta si autentifica un contract de comodat (folosinta temporara si gratuita) in care sa se precizeze ca autoturismul poate fi condus de dvs. (comodatar) atat in tara, cat si in strainatate, pe o perioada de .... Costurile se situeaza undeva in jurul a 100 lei (plus TVA), dar depinde si de notar... Va prezentati la notar impreuna cu tata avand asupra dvs. buletine/carti de identitate ale dvs. si actele autoturismului (certif. inmatriculare, carte de identitate)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare auto Stukha Stukha Am si eu o problema de rezolvat in urmatoarea luna si am nevoie de putina lumina in ce priveste procedurile. Punctul de plecare este ca tata este ... (vezi toată discuția)
Reprezentare coproprietar rabla angel_3ro angel_3ro Buna, ma puteti ajuta cu un sfat: tatal meu are o masina veche de vreo 30 de ani. El este trecut in toate actele masinii, doar ca am vazut ca in cartea de ... (vezi toată discuția)
Autoturism mostenit - drept de folosinta ; documente necesare vladut2003 vladut2003 Buna ziua Va cer ajutorul pentru o consiliere de specialitate in ceea ce priveste urmatoarea speta: In urma bunicului meu decedat acum o jumatate de an, ... (vezi toată discuția)