Salut
De curand am achizitionat o masina si avand ceva probleme cu un credit la o banca, am inmatriculat-o pe numele tatalui, insa as avea nevoie sa ies cu ea din tara. Cum va trebui sa procedez? Se face o procura anume pentru utilizarea masinii sau pe certificatul masinii am vazut ca este o rubrica speciala pentru utilizatorii masinii. Daca merge tata la inmatriculari ma poate trece si pe mine ca utlizator al masinii pe certificat sau imi trebuie procura notariala(cat costa :D )?
Multumesc!
Deci sa inteleg ca in certificatul masinii nu pot fi trecut ca utilizator, desi am vazut ca este o rubrica special in acest sens. Numai notarul ma poate "salva".
Notarul va poate redacta si autentifica un contract de comodat (folosinta temporara si gratuita) in care sa se precizeze ca autoturismul poate fi condus de dvs. (comodatar) atat in tara, cat si in strainatate, pe o perioada de .... Costurile se situeaza undeva in jurul a 100 lei (plus TVA), dar depinde si de notar... Va prezentati la notar impreuna cu tata avand asupra dvs. buletine/carti de identitate ale dvs. si actele autoturismului (certif. inmatriculare, carte de identitate)