avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog....

Parintii mei au cumparat o casa in rate pe timpul comunismului, au terminat de platit pana la ultima rata si vor sa intre in posesia titlului de proprietate. Care sunt pasii de urmat? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 16:47, 2 Septembrie 2010
Urmeaza sa se adreseze primariei in vederea documentatiei pentru tilul de proprietate
Pai titlu de proprietate este tocmai contractul de vanzare-cumparare cu plata in rate.

Parintii dvs. trebuie sa faca altceva: sa isi intabuleze dreptul de proprietate in baza acelui contract si a dovezii ca a achitat integral ratele. Asa ca, trebuie sa se adreseze Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliare competent din raza in care se afla imobilul si sa ceara informatii privind actele necesare intocmirii dosarului.
top dan a scris:

Urmeaza sa se adreseze primariei in vederea documentatiei pentru tilul de proprietate

Primaria nu este competenta sa elibereze titluri de proprietate.

Are atributii in vederea intocmirii documentatiei necesare eliberarii, de catre comisia judeteana, a titlurilor de proprietate specifice legilor fondului funciar.
Ratele au fost platite catre (prin)…? Casa de Economii si Consemnatiuni (actual CEC Bank)? Daca da, trebuie sa faceti o cerere catre institutia prin care a fost cumparat imobilul (ICRAL le zicea cam la toate pe atunci) la care sa atasati o dovada primita de la CEC cum ca pretul a fost platit integral – si apoi radiati ipoteca (interdictia de vanzare) din CF…
Titlul de proprietate este contractul prin care s-a inceput constructia (adica, s-a cumparat “viitoarea” casa) si PV de receptie a imobilului… Altfel spus: ar trebui sa aveti un contract incheiat intre parintii dv si Oficiul pt Construirea de Locuinte Proprietate Personala si un PV de predare-primire-receptie definitiva (intre parintii dv si acelasi oficiu).

Poate ar fi necesar sa precizati despre ce fel de imobil este vorba – unul nou construit sau cumparat cand deja exista…? Cand a fost platita ultima rata…?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada platii integrale a apartamentului la icral tsn tsn Urmeaza sa mostenesc un apartament in Bucuresti sector 1, cumparat in rate de la icral in anul 1992. Nu am chitantele cum ca au fost platite ratele integral. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, dorim sa intocmim actele unui apartament cumparat ... tania_de2004 tania_de2004 Buna ziua, Dorim sa intocmim actele unui apartament cumparat in 1991 de la institutia de stat ICRAL. Detinem doar contractul de vanzare cumparare, insa pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare adresa imobilului incompleta andrei_rosu23 andrei_rosu23 Buna ziua, Va rog frumos sa imi dati un sfat in urmatoarea speta: parintii mei au achizitionat un imobil in 1996,iar in contractul de vanzare cumparare la ... (vezi toată discuția)