avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dovada platii integrale a apartamentului la icral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dovada platii integrale a apartamentului la icral

Urmeaza sa mostenesc un apartament in Bucuresti sector 1, cumparat in rate de la icral in anul 1992. Nu am chitantele cum ca au fost platite ratele integral. De unde pot face rost de o copie sau ceva la mina din care sa rezulte ca apartamentul a fost achitat integral? Multumesc
Cel mai recent răspuns: RuxandraCibu , utilizator 16:27, 10 Octombrie 2012
de la ICRAL
Am banuit si eu ca probabil de la icral, mai exact de la firma rom vial cu care a fost facut contractul. Dar nu gasesc nici o adresa sau un numar de telefon... Mai nou am inteles ca pot obtine de la cecul mare o hirtie cum ca a fost achitat... Astept in continuare un raspuns mai exact. Multumesc

Cand veti avea certificatul de mostenitor veti merge la ICRAL si veti solicita o ”hartie” - cum ca au fost achitate ratele integral - si apoi la CF, unde veti cere sa se ridice ipoteca.
Cei de la ICRAL nu pot decat sa va informeze ca ratele au fost platite, sau nu...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
trope_doi, utilizator
Culmea este ca si pentru a obtine certificatul de mostenitor trebuie dovada platii ratelor
Pai ratele le-ati platit la CEC, adica CEC-ul va acordat un credit, Acesti bani au fost virati de CEC direct catre ICRAL si dumneavoastra nu ati mai avut probleme cu ICRAL-ul, ci ati platit ratele la CEC conform contractului de imprumut.
Asa ca la ICRAL ar trebui acum sa nu figurati cu nici o datorire, iar la CEC, daca ati achitat ratele trebuie, la fel sa figurati cu zero debite.
Gasiti sau nu contractul de imprumut facut cu CEC-ul sau contractul de vanzare-cumparare.
Cu sau fara acestea mergeti ;la CEC si cu siguranta se gaseste acolo situatia creditului acordat, ratele achitate...

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparea apartament-sume achitate armada_maxima armada_maxima Buna ziua, Am achizitionat un apartament care are un istoric de mai multi proprietari. Primul proprietar a achizitionat apartamentul de la stat (Oficiul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.parintii mei au cumparat in rate in 1979 un apt in ... Anda1985 Anda1985 Buna ziua.parintii mei au cumparat in rate in 1979 un apt in Ploiesti,pe care l au achitat prin anii 90 . Noi ( mostenitorii ) avem doar actul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Rata lunara maryan27 maryan27 Bună ziua! Din luna decembrie nu m-a contactat nici un agent din partea Provident pt plata ratei. Am sunat în luna Februarie sa cer un cont sau sa pot plăti ... (vezi toată discuția)