avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general emiterea facturii de catre avocati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

emiterea facturii de catre avocati

Trebuie ca si cabinnet de avocatura, neplatitor de TVA sa emit factura inainte de aincasa o plata? Eu pana acum nu am avut situatii de genul acesta; in cazul unor firme comerciale cu care am lucart, ne-am inteles la un onorar, mi-a fost achitat si am taiat chitanta si factura. Acum o firma cu care am inceput colaborarea imi spune ca imi va plati prin banca dar doar dupa ce ii voi emite factura . Este corect sau nu? Sunt obligat sa tai factura pentru serviciile mele inainte de a incasa efectiv ceva?
Multumesc tare mult.
Cel mai recent răspuns: mlaap , utilizator 21:54, 2 Septembrie 2010
Este perfect legal sa intocmiti factura si apoi sa vi se plateasca. Daca nu doriti sa emiteti factura fiscala, puteti intocmi factura proforma si dupa ce incasati suma pretisa, intocmiti si factura fiscala.
O zi buna!
Multumesc tare mult de raspuns mi-a fost de folos.
O seara placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ctr as jur + factura dumitru2000 dumitru2000 avem un contrcat de asistenta juridica mult mai cuprinzator decat tipizatul roz la conditii de plata se specifica: "3.2. Plata onorariului se face pe ... (vezi toată discuția)
Exigibilitate tva AniFlorea AniFlorea Am emis o factura de avans si nu am incasat-o. Este exigibila taxa pe valoare adaugata din factura de avans? (vezi toată discuția)
Obligatia avocatului de a emite facturi impreuna/fara chitante? nyusziful nyusziful Buna ziua. Am aceasta intrebare: un cabinet de avocat neplatitor de TVA, la momentul incasarii onorariului in numerar, emite chitanta, NU si factura. Daca ... (vezi toată discuția)