Trebuie ca si cabinnet de avocatura, neplatitor de TVA sa emit factura inainte de aincasa o plata? Eu pana acum nu am avut situatii de genul acesta; in cazul unor firme comerciale cu care am lucart, ne-am inteles la un onorar, mi-a fost achitat si am taiat chitanta si factura. Acum o firma cu care am inceput colaborarea imi spune ca imi va plati prin banca dar doar dupa ce ii voi emite factura . Este corect sau nu? Sunt obligat sa tai factura pentru serviciile mele inainte de a incasa efectiv ceva?
Multumesc tare mult.
Este perfect legal sa intocmiti factura si apoi sa vi se plateasca. Daca nu doriti sa emiteti factura fiscala, puteti intocmi factura proforma si dupa ce incasati suma pretisa, intocmiti si factura fiscala.
O zi buna!
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.