avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Executarea proces penal latura civila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Executarea proces penal latura civila

Buna dimineata !! In urma cu 2 ani am fost acidentat pe trecerea de pietoni de un individ care nu poseda nici permis de conducere..Dupa un proces lung si anevoios se pare ca treburile s-au cam incheiat in prima instanta ma refer la judecatorie hotarararea a fost de 2 ani inchisoare cu suspendare(4 ani termen incercare).si plata unei sume (despagubiri morale si civile) Inculpatul nu a fost de acord si-a a mers in apel la tribunal aici lucruri sunt inbucuratoare pt mine,dar pe holul institutiei el mi-a zis sec "Degeaba insisti sa iti dau banii ca nu iti dau nimic ca nu am nimic pe numele meu si nu ai ce sa executi".Astept hotararea tribunalului cu sufletul la gura? Ce se poate face in vederea executari inculpatulu? Avand in vedere ca masina cu care ma acidentat valoreaza 40.000 de euro dar a fost inscrisa la inceputul procesului pe numele altcuiva dar tot in posesia lui se afla.El nu sta in Romania decat de sarbatatori si vara in rest este in ITALIA deci nu poate spune ca nu are nici un venit si ca se afla in imposibilitatea de-a imi plati??
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 09:11, 2 Septembrie 2010
Pot fi executate si veniturile acestuia, adica pot fi poprite, daca va veti ocupa de punerea in executare a hotararii, adresandu-va unui executor .Este in dezavantajul inculpatului sa nu plateasca despagubirea, intrucat, ar putea pe acest considerent sa ii fie revocat beneficiul suspendarii conditionate a executarii pedepsei si sa se duca intr-un loc de detentie.Ar fi bine sa aveti si un martor-2 de atunci de cand v-a astrigat ca nu va va plati, astfel , fiind dovedita reaua lui credinta.In plus, chiar daca nu merge la inchisoare, nu o sa mai vada reabilitare de drept.
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea pedepsei revocata decizie definitiva ZburleaFlorin ZburleaFlorin Buna seara! Dupa 4 ani de proces ma pot bucura pt dreptatea facuta de justitia romana de a carei corectitudine m-am indoit dar se pare ca nimeni nu este mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita ZburleaFlorin ZburleaFlorin Buna seara! Am fost victima unui acident rutier mai exact un dobitoc m-a lovit pe trecerea de pietoni fara a avea nici macar permis.Am avut 70-75 de zile ... (vezi toată discuția)
Accident auto - daune AdrianFlorin AdrianFlorin Buna ziua!!numele meu este Florin am 16 ani si trec printr-o situatie grava.In urma cu an si jumatate am fost victima unui acident petrecut in orasul Bals Jud ... (vezi toată discuția)